Bred Pit
Bred Pit Foto:EPA-EFE/DAVID SWANSON

Ako ste se pitali šta to Bred Pit jede i pije pa je u 58. godini i dalje najpoželjniji muškarac na planeti – sledi odgovor.

Bred Pit je ovih dana ponovo u žiži interesovanja, piše Citymagazine. Kao začetnik trenda “muškarci u suknjama” već danima je glavna tema, a iako šeta u suknji žene i dalje konstatuju da je u 58. godini najbolji frajer u Holivudu. Iako će mnogi reći – lako je njemu kad je božiji miljenik sa najboljim genetskim materijalom na svetu – istina je da Bred veoma pazi na ishranu i trudi se da neguje zdrave životne navike. Barem je tako poslednjih godina.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom intervjuu koji je dao nakon razvoda od Anđeline Džoli za magazin GQ, otkrio je da je definitivno batalio alkohol i nezdrave navike zamenio zdravijim opcijama. Omiljena Bredova pića su sada mača zeleni čaj, kisela voda i sok od brusnice.

„Imam najčistiji urinarni trakt u celom Los Anđelesu. To vam garantujem“, rekao je Bred u pomenutom intervjuu, aludirajući na sok od brusnice.

Sok od brusnice u borbi protiv urinarnih infekcija – da ili ne?

Iako često možemo čuti kako u lečenju urinarnih infekcija pomaže sok ili čaj od brusnice, to nije zaista tako. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Clinics, brusnica neće kod infekcije napraviti ništa više od obične vode – ni u njenom lečenju ni u ublažavanju simptoma.

Standardni lek je naime antibiotik na recept koji se ponekad, kod čestih infekcija urinarnog trakta, daje i preventivno i jedina je poznata stvar koja na njih deluje, dok korist od pijenja soka od brusnice nije dokazana ni u kombinaciji s antibioticima.

„Ipak, sok i tablete od brusnice mogu da spreče povratak infekcije“ kaže dr Goldman, jer brusnice sadrže proantocijanidine, hemijske supstance koji voću daju crvenu boju.

Opširnije na Citymagazine.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)