dr Luke
dr Luke Foto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

Dr Luk, producent i tekstopisac koji je 2014. godine optužen za silovanje više žena u muzičkoj industriji, dobio je svoja dva velika hita zahvaljujući popularnoj pevačici i reperki Niki Minaž.

Od trenutka kada su optužbe obelodanjene 2014. godine, Luk je do danas uspeo da komponuje dva svetska hita koja su završila na mestu broj jeda na svim relevantnim muzičkim lestvicama. Oba je napravio za reperku i pevačicu Niki Minaž.

Niki je nedavno objavila pesmu po imenu „Super Freaky Girl“ koja se popela na prvo mesto Bilboardove HOT 100 muzičke lestvice. Ova top lista predstavlja najrelevantniju i najuticajniju muzičku lestvicu na svetu. Producent i tekstopisac pesme je upravo Dr Luk.

Luk je svetskoj javnosti postao poznat nakon što ga je pevačica Keša, vlasnica čuvenog hita „TikTok“ optužila za silovanje 2014. godine.

Keši su javnu podršku pružile pevačice Pink, ali i Tejlor Svift, od kojih je Pink godinama sarađivala sa Lukom.

Keša je tvrdila da ju je Luk silovao 2005. godine. Poznato je da je on radio na svim njenim najvećim hitovima. U kontra tužbi koju je podigao protiv nje, ovaj producent – koji inače važi za najuticajnijeg i najplaćenijeg u muzičkoj industriji – gotovo joj je uništio karijeru. Keša je izgubila oba suđenja.

Luk se, međutim, nije oporavio od javnih optužbi i nije imao drugih hitova osim dve pomenute pesme koje je radio za Niki Minaž.

BONUS VIDEO: Licemerje društvenih mreža – seksualizacija dozvoljena, a umetnost cenzurišu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (0)