Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Pandemija koronavirusa za mnogobrojne javne ličnosti pretvorila se u idealnu priliku da "ulete u trend" snimajući muziku i video klipove koje su posvećene ili inspirisane upravo ovom velikom globalnom pandemijom - a problem leži baš u tome što oni ne vide problem.

Naime, koliko god nekima njihove pesme i spotovi bivale simpatične, američki mediji prozvali su javne ličnosti koje su iskoristile trenutnu situaciju da se obogate. Njihove klipove, izjave, tekstove i pesme nazvali su neumesnim i problematičnim, a njih su jednom rečju opisali kao „koronaidiote“.

U nastavku teksta pročitajte pet javnih ličnosti koje su zbog svojih izjava okarakterisane upravo tako, kao koronaidioti.

Idris Elba

Iako je glumac objavio video klip u kome je priznao da je pozitivan na koronavirus, i mislio da radi dobru stvar, inostrani mediji pisali su o tome da je pogrešnio jer je pored toga javno priznao i da je platio privatno testiranje na virus – nešto što mnogobrojni građani SAD ne mogu da priušte.

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Kardi Bi

Pre nego je snimila popularnu „koronapesmu“, američka reperka izjavila je da joj je dosta karantina, te da jedva čeka da, kako kaže, obuče svoje skupe stvari i izađe u šetnju. U trenutku u kome građani širom sveta umiru od virusa, njeno razmaženo ponašanje prešlo je granicu duhovitnosti i postalo, kako pišu mediji, prosto i bahato.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Boris Džonson

Pre nego je testiran pozitivno na koronavirus, premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je posetio bolnicu punu zaraženih virusom, te da se, kako je izjavio, rukovao sa kim je stigao.

Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Džaren Leto

U trenutku kada je pevač i glumac Džared Leto izjavio da je bio u pustinji dve nedelje i da nije imao pojma o pandemiji koronavirusa, javnost je bila šokirana njegovom gluposti i neupućenosti.

Kako američki mediji prenose, pandemija je proglašena u mnogobrojnim državama SAD još mnogo pre njegovog „izolovanja u pustinji“, a u Italija i Španija u to vreme su već imali na hiljade mrtvih.

Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Madona

Kraljica pop muzike snimila je video u kadi, kupajuči se u laticama ruže i nazivajući koronavirus „velikim izjednačenjem“ – s obzirom na to da su zaraženi i bogati i siromašni. Američki mediji su njene izjave nazvali licemernim, s obzirom na to da kako navode, samo sveće u njenom kupatilu vrede isto koliko i celodnevni obroci za nekoliko desetina ljudi.

Foto:EPA-EFE/JOERG CARSTENSEN