Zavirite u arenu u kojoj se održava evrovizijski spektakl

Showbiz 18. maj. 202111:36
Podeli:

U toku su poslednje pripreme u Roterdamu pred odžavanje takmičenje za "Pesmu Evrovizije 2021." nakon što je prošlogodišnje otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Nacionalne delegacije koje su stigle u najveću evropsku luku drže se strogih mera za smanjenje rizika od infekcija, dok će hiljade navijača kojima je dozvoljeno da prisustvuju generalnim probama, dva polufinala i velikom finalu 22. maja morati da se podvrgnu testiranju.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos merama pandemije, takmičenje koje za cilj ima da ujedini Evropu u pesmi nastavlja svoju tradiciju optimizma i zabave.

Čitav grad je u znaku muzike, a u blizini arene „Ahoj“, koja će ugostiti gledaoce i takmičare instalirani su i specijalni saobraćajni semafori koji „pozivaju“ prolaznike na ples.

Sama arena preuređena je za ovaj spektakl, počele su i probe na ogromnoj bini, opremljeni su i takozvani „green room“ i veliki prostrani pres centar za stotine novinara koji će izveštavati sa samog događaja.

Generalne probe, dva polufinala i finale 22. maja ugostiće oko 3.500 gledalaca, što je oko 20% kapaciteta dvorane, a svi koji dođu moraće da prilože negativan test na koronu ne stariji od 24 sata.

Video pogledajte na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar