Foto: Printscreen/RTS

Olivera Jovićević je proteklih 18 godina provela na Javnom servisu, a jedan intervju iz njene karijere će zasigurno ostati upamćen: "razgovor" sa predsednikom Srbije tokom kojeg ju je prekidao i ponižavao do te mere da je ona u jednom trenutku - zanemela.

Jovićevićeva je danas putem svog Instagram naloga objavila da nakon skoro dve decenije više neće raditi na RTS, ali nije navela zvaničan razlog zbog kojeg je donela tu odluku. Pre samo nekoliko meseci je kasnila sa novom sezonom svoje emisije „Upitnik“ i to objasnila „zdravstvenim tegobama“.

PROČITAJTE JOŠ

Iako još uvek nije poznato zbog čega je voditeljka napustila kuću kojoj je do skoro bila verna, njenu karijeru će obeležiti neslavni intervju sa Aleksandrom Vučićem iz jula 2020. godine.

Iako smo do tog momenta uveliko navikli na nepoštovanje predsednika prema predstavnicima sedme sile, ovog puta je nadmašio sebe i voditeljku više puta ponizio u programu uživo.

Umesto odgovora na pitanja sa druge strane je dobijala maliciozne komentare i nipodaštavanje. „Pogledajte narode kako novinar RTS-a…“; „Pustite me da kažem šta imam, pa onda slobodno udrite koliko možete“; „A vi me izbacite iz studija“, i tako redom.

Vučićevi pokušaji da „prevaspita“ voditeljku u početku su dočekani sa nevericom i namerom Olivere Jovićević da se odbrani i zadrži kontrolu nad razgovorom. Ubrzo je shvatila da suočena sa predsednikom to neće uspeti, pa se „prepustila“ njegovim doskočicama, provokacijama i prozivkama.

PROČITAJTE JOŠ

Tada se postavilo pitanje da li je u ovoj situaciji prirodno kriviti nju za „nesposobnost“ da obavi svoj posao, ili je u pitanju tolika količina Vučićeve arogancije od koje bi retko ko uspeo da se odbrani.

Oliverino javno poniženje ubrzo je postalo meta „hrabrih“ kritičara na društvenim mrežama koji su brže-bolje uz pomoć svojih tastatura uputili niz uvreda na njen račun, ubeđeni da bi se oni snašli bolje.

Oliverinu karijeru su od početka pratile kritike, a o tome je jednom prilikom i sama govorila.

„Radila sam na Studiju B, bila sam urednik političke rubrike Blica i Glasa javnosti devedesetih, zajedno sa grupom novinara tri puta sam otpuštana sa posla, dvehiljaditih je traženo da se moja emisija zabrani, danas prolazim ‘toplog zeca’ na stranicama tabloida i u istupima političara, nekada kao ‘žuta Olja’, nekada kao ‘naprednjački bot’. Ili kao ‘prostitutka na poziv’“, rekla je ona svojevremeno.

BONUS VIDEO: Veče sa Ivanom Ivanovićem – kraljice rejtinga

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare