Vlasta Velisavljević Foto:Nemanja Jovanović

Supruga Vlaste Velisavljevića, Nada, s kojom je bio u braku gotovo pola veka, očajna je zbog glumčeve smrti, a za Nova.rs je ispričala kako je proveo svoje poslednje dane.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam šta bih vam rekla, toliko sam očajna! On je dobio i vakcinu i revakcinu i mislili smo da nema šanse da se zarazi. Međutim, kada je išao da registruje kola i produži vozačku dozvolu, zarazio se tamo. Išao je čak i u policiju radi produženja dozvole i registracije“, počinje Nada, koja nam je ispričala kako je Vlasta proveo poslednje dane života.

„U međuvremenu se razboleo i bilo je strašno. Mnogo mu je bilo loše. Nedelju dana se jadničak mučio. Išli smo u jednu privatnu kliniku. Tamo smo sedeli celu noć, da bi nas odatle poslali u ‘Dragiše Mišovića’, i tamo su ga primili. Imao je sve uslove. Lekari su fenomenalni i 24 sata su brinuli o njemu, ali on nije mogao više da izdrži. Bolest je uznapredovala, bilo je još gore, a medicinsko osoblje nije moglo ništa konkretno da nam kaže, jer se nikad ne zna kakvo će stanje biti kad je čovek na respiratoru.“

Vlasta Velisavljević Foto:Nemanja Jovanović

Vlastina supruga je istakla da ju je od jutros zvalo mnogo ljudi kako bi joj izjavilo saučešće, te da još uvek ne zna kada će Vlasta biti sahranjen.

„Sama sam i tužna. Telefon od jutros zvoni. Ne znam više ko me je sve zvao. Još uvek ne znamo kada je sahrana. Pozorište će organizovati sve. Zvali su me za odobrenje, ali ja ne znam šta da im kažem. Samo mi je u glavi moj Vlasta, koji je odleteo od mene tako brzo kao ptica“, završava priču za Nova.rs Nada Velisavljević

Inače, Vlasta Velisavljević je bio dožiotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.