Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Muškarci iz sveta biznisa, sporta, glume, muzike uglavnom imaju pored sebe lepe, ali i uspešne supruge, koje su velikim delom i zaslužne za njihovo bogatstvo, jer su im od one bezrezervna podrška i motivacija.

Osnivač društvene mreže Fejsbuk Mark Zakerberg 2003. godine na fakultetu Harvard upoznao je svoju sadašnju suprugu Prisilu Čan, koja je bila dosta stidljiva i povučena. Njih dvoje su od početka shvatili da su jedno za drugo, a Mark je jednom prilikom rekao da bi radije išao sa njom na sastanke nego davao ispite.

Par se venčao 19. maja 2012. godine, ali su svadbenu proslavu napravili u tajnosti, ne želeći da dižu pompu oko toga. Prisila se godinama nije eksponirala u javnosti, a mnogi smatraju da je ona ima ogorman uticaj na svog muža i da je velikim delom zaslužna što je danas jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Kako su prenosili strani mediji, Mark je u stanju ceo dan da provede u sedištu kompanije, pa je Prisila tako uvela pravilo da on mora da provede s njom 100 minuta nedeljno, i da moraju da imaju sastanak nasamo. Njih dvoje takođe često odlaze u Kinu kod njene porodice, zbog kojih je Zakerberg počeo da uči mandarinski.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je „Yahoo“ 2006. godine ponudio Zakerbergu milijardu dolara za Fejsbuk, Prisila i Mark su zajedno doneli odluku da to ne čine, pa je tako par godina kasnije Fejsbuk postigao mnogo veću vrednost.

„Imali smo jedan jako dug razgovor i odlučili smo da to nije dobra ideja. Mi jako brinemo o tome kako će nam izgledati život, a čine ga male stvari“, rekla je tada Čan.

Lusinda Sotvort supruga je suvlasnika Gugla, Lerija Pejdža. Ona je svojevremeno radila u Guglu, ali se onda potpuno posvetila njihovoj deci. Inače, Lusinda se retko pojavljuje u javnosti, ali poznato je da se dosta zalaže za humanitarne akcije. Bogatstvo ovog para procenjeno je na 52,4 milijarde dolara.

Foto: PictureGroup / ddp USA / Profimedia

Loren Povel Džobs bila je supruga pokojnog izvršnog diretkora Epla, Stiva Džobsa, koji je preminuo 2012. godine, a iza sebe ostavio ogromno bogatstvo. Njih dvoje su se upoznali 1991. godine, a u braku su dobili troje dece. Kako prenose mediji, Loren ne planira da svoje bogatstvo ostavi deci. Naime, ona je u poslednjem intervjuu rekla da je život posvetila efikasnoj distribuciji Džobsovog bogatstva na načine koji „pomažu pojedincima i zajednici na održiv način“. Kako je istakla, ne planira izgradnju „porodične dinastije“.

Foto: MCT / Newscom / Profimedia

„Ne zanima me da gradim nasleđeno bogatstvo, i moja deca to znaju“, rekla je Povel Džobs.

„Stiva to nije zanimalo. Ako budem živela dovoljno dugo, ovo bogatstvo će završiti sa mnom“, rekla je ona, prenosi „Biznisinfo“.

En Vojcicki supruga je još jednog suvlasnika Gugla, Sergeja Brina. Ona je završila genetiku na Stenfordu i ima svoju firmu, a jedna je od članova uprave Jutjuba. Ipak, par se razveo 2015. godine, kada je navodno otkrila da je vara sa jednom radnicom iz kompanije.

Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Vlasnik „Formule 1“, Berni Eklston, od avgusta 2012. godine u braku je sa 45 godina mlađom partnerkom Fabijanom Flosi, sa kojom trenutno čeka dete. Berni važi za četvrtu najbogatiju osobu u Velikoj Britaniji i njegovo bogatstvo se procenjuje na 4,2 milijarde dolara. Njegova prva supruga bila je srpkinja Slavica Radić, sa kojom ima dve ćerke.

Oni su se razveli 2008. godine, a Slavica je navodno iz tog braka izašla bogatija za 1,5 milijardi dolara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.