Veljača otkrila da je bila zaražena polno prenosivom bolesti

Showbiz 28. apr. 202121:19
Podeli:
Jelena Veljača Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Hrvatska glumica Jelena Veljača otkrila je da je kao dvadesetogodišnjakinja bila zaražena HPV virusom, koji je inače polno prenosiva bolest.

PROČITAJTE JOŠ:

Veljača je na svom Instagram profilu objasnila kroz šta je prošla, i istakla da mnoge devojke ne znaju ništa o ovoj bolesti koja nije nimalo naivna, jer može da prouzrokuje ozbiljne probleme.

„Bila sam dvadesetogodišnjakinja i nisam znala šta HPV znači. Godinama sam se borila s upalama i lošim nalazima, dok nisam upoznala pravog ginekologa koja mi je i promenila i spasila život pravom terapijom i pravovremenom reakcijom. Ali, samo njoj dugujem svoje zdravlje, dete, mir, i odlične papa nalaze već 15 godina“, rekla je Jelena.

„Mnoge devojke i dan danas ne znaju šta je HPV, ali ovakvi trenuci mira kao ovaj sa slike od prošlog vikenda postaju nemogući jer se boriš sa strahovima, infekcijama, teskobom“, objasnila je glumica.

Jelena je posavetovala sve žene da se edukuju o HPV virusu i da razgovori sa psiholozima i ginekolozim mogu biti korisni i spasiti živote mnogih žena, jer je pomenuti virus je najčešći mikrobiološki uzrok raka grlića materice.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar