Velika pobeda Britni Spirs: Sud oduzeo njenom ocu starateljstvo

Showbiz 30. sep. 202100:43 > 00:59
Podeli:
Džejms i Britni Spirs / Foto: Tanjug /AP
Džejms i Britni Spirs / Foto: Tanjug /AP

Sud u Los Anđelesu uvažio je zahtev advokata Britni Spirs i oduzeo večeras njenom ocu starateljstvo, što je velika pobeda pevačice, koja će napokon moći da kontroliše svoje finansije i privatni život.

Sudija Brenda Peni suspenodvala je 69-ogodišenjeg Džejmsa P. Spirsa kao staratelja i upravnika njenog imanja vrednog 60 miliona dolara, za šta se Britni borila još od 2008. godine.

Nakon saslušanja obe strane, sudija se složila sa pravnim zastupnikom Britni Spirs, da je suspenzija njenog oca u najboljem interesu pevačice.

„Trenutna situacija nije održiva“, rekla je Peni.

U međuvremenu kao privremenog upravnika finansijama pevačice sud je imenovao kalifornijskog računovođu Džona Zabela.

Ova velika sudska pobeda dogodila se nakon 13 godina dugog starateljstva, a pošto je Britni rešila da u javnosti progovori o problemu koji ima u odnosu sa ocem. Starateljstvo i kontrola njenih finansija uvedena je još 2008. godine na zahtev oca, koji je tražio kontrolu nad njenim životom, navodeći njenu borbu sa mentalnim zdravljem kao razlog.

Iako je tvrdio da je ceo aranžman dobrovoljan i neophodan da bi se zaštitila dobrobit njegove ćerke, tvrdeći da time spasava njen život, sredinom avgusta ove godine rešio je da podnese zahtev za prekidanje istog.

Britney Spears supporters demonstrate outside the Stanley Mosk Courthouse,
Fanovi Britni Spirs pružaju podršku ispred suda Foto: Tanjug/(AP Photo/Chris Pižello)

 

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

Komentari

Vaš komentar