Vedrana Rudan: Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera

Showbiz 12. jan. 202210:07
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL, Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je u intervjuu za "Blic" komentirala slučaj Novaka Đokovića.

„Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dječaka koji su nakon smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dječaka je počinio samoubojstvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo „po zakonu“. Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga tko nije dva puta cijepljen. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića „antivaksera“. Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu“, rekla je Rudan u intervjuu za pomenuti mediji, odgovarajući na pitanje o Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

„Zajebavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na „slučaju Đoković“ dobiti nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac James „Jesse“ Owens, slavni američki atletičar, bio je zvijezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i poslije Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svijet. „Zakon je jednak za sve.“ Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio „po zakonu“. Pitam se ono što se malo tko pita, koliko je bilo „po zakonu“ zabraniti ruskoj tenisačici Dataliji Vihjancevoj ulazak u Australiju iako je cijepljena, ali, sirotica, Sputnikom koji Australci ne priznaju. Danas biti cijepljen znači biti cijepljen „fajzerom“. O toj diskriminaciji ne pišu ostrašćeni kolumnisti. Njima je i to „po zakonu““, dodala je ona.

Kaže da veruje Novaku Đokoviću.

"Poznata sam kao žena koja je vjerovala u cjepivo. Tri sam se puta cijepila Sinopharmom, srećom, ne idem u Australiju jer bi i meni zatvorili vrata. Zbog toga ne mogu ni do Trsta. Koliko god veliki broj svjetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebao poštovati pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja. Danas se više nego ikad cijeni poslušnost. Svi građani svijeta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Vjerujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan. Glupani smo mi koji bespogovorno slušamo. Ja sam slijepo vjerovala u cjepivo, epidemiolozima, teorijama o sojevima, danas sam sigurna da je samo u igri ogroman novac koji ide u džepove nekolicine razbojnika iz farmaceutske industrije. Kako da mi cijepljeni, obični ljudi sebi objasnimo da smo učinili sve „po zakonu“, a bolesnih sve više, bolnice se raspadaju, mrtvace nemaju kamo odložiti, a posao grobara je trenutno u Hrvatskoj najtraženiji", rekla je Rudan i dodala:

"Kome vjerovati? Epidemiolozima? Vrijeme je pokazalo da pojma nemaju. Političarima? Ti profesionalni lažljivci se više i ne trude sakriti da bi za lovu i moć prodali rođenu majku. Zašto još uvijek nismo dobili odgovor na pitanje svih pitanja, odakle korona? Ameri se kunu da je pobjegla iz kineskog laboratorija, šišmiš je pao u zaborav, druge životinje nema na vidiku, omikron hara. Grčki alfabet ima 24 slova. Neka nam bog pomogne. Jutros sam na radiju čula kako se najuspješnije boriti protiv novog soja. Treba se cijepiti, za sada najmanje tri puta, prati ruke, nositi masku, držati distancu i biti doma. Blago Bezosu i njemu sličnima. Žive na svojim otocima sa svojim plastičnim komadima, daleko od zaražene gomile koja plaća milijarde za, uskoro svakodnevno cijepljenje, i umire od korone jer bez obzira na preporuke mora svakoga dana odlaziti na robiju."

BONUS VIDEO: Presuda je doneta - šta sad čeka Đokovića? 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar