Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tokom prošlonedeljne emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", emitovane u petak 20. marta, voditelj je u svom karakterističnom stilu odlučio da nasmeje gledaoce i u toku svoje emisije emitovao je rubriku "Biser nedelje".

Ivanović je na šaljiv način komentarisao predavanja za osnovce i srednjoškolce koja se tokom vanredne situacije i pandemije koronavirusa u Srbiji emituju na kanalu RTS 3.

Prikazavši insert sa predavanja u kome je profesorka na TV-u uspela da ostane pribrana i objasni poentu osnovcima, uprkos očiglednoj greški produkcije koja se videla u pozadini, Ivanović je skrenuo pažnju na važnost poštovanja prosvetnih radnika koji se i u ovom trenutku trude da daju sve od sebe i prenesu znanje svojim učenicima kod kuće na najbolji mogući način.

„Ono što je najvažnije da se kaže u ovom trenutku jeste da je ova žena apsolutni car. Kao i sve druge učiteljice, nastavnice, nastavnici koji su učestvovali u ovoj nastavi. Treba da imate na umu da se ovo nikada ranije radilo i da ova žena verovatno radi u istim uslovima kao i ja sada. Sedi i priča u kameru, i glumi kao da sa druge strane ima dece kojoj bi ona trebala da predaje. Bez prethodnog televizijskog iskustva, u trenutku kao što je ovaj, dok u glavi sigurno imaju sudbinu svojih porodica, rođaka i sami su zabrinuti za sebe. Prosvetni radnici koji godinama rade za bednu platu, izašli su pred kamere i odradili svoj posao fenomenalno“, rekao je Ivanović.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu na početku ovog teksta.

Emisija “Veče sa Ivanom Ivanovićem” inače se emituje svakog petka od 22 časova na televiziji “Nova S”.