Foto: Printscreen/YouTube/svecinet

Odlučila je da potpuno promeni život i danas dane provodi u pustinji.

Hrvatska glumica Edita Majić gradila je uspešnu karijeru i skretala pažnju, kako svojim talentom, tako i lepotom.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, početkom dvehiljaditih odlučila je da sve napusti i posveti se monaškom životu.

Sada je više od decenije sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili.

„Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja“, rekla je ona 2003. godine domaćim medijima.

Edita Majić Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Pisalo se i da je ona jedna od sestara koje ne izlaze iz manastira, nema grejanje u sobi, toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi.

Spisateljica sa kojim je Edita svojevremeno sarađivala, Mani Gotovac,  tvrdila je da je glumica bezuspešno pokušavala da preboli jednu ljubav, te da je konzumirala narkotike, čak i heroin, nakon čega je odlučila da pobegne od svega toga.

Ipak, Editina porodica ovo je oštro demantovala, a i ona sama je poslala pismo u kom je napisala da to nije istina, te da ona i Mani nisu prijateljice.

„Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojim“, rekla je jednom prilikom bivša glumica, objašnjavajući svoju odluku o zamonašenju.

Ipak, 2017. godine sestra Edita je odlučila da život započne izvan samostana, u pustinji.

„Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći“, rekla je medijima njena majka Jadranka.

BONUS VIDEO: Tajne manastira Tumane

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (4)