Pevačica se žestoko sukobila sa liderom Dveri.

Nakon ocene pokreti Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva „posebnu moralno-etičku procenu“, oglasila se pevačica Seka Aleksić koja je tri puta pokušavala da ostane u drugom stanju uz pomoć ove metode.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je Seka i za medije govorila o ovoj temi.

„Ja ne mogu da se izjašnjavam na temu toga da li je on kompetentan da se o tome izjašnjava ili ne. Svakako da ja, kao neko ko je prošao kroz proces vantelesne oplodnje, ja nisam radila donaciju, jer nisam imala potrebu, ali da sam imala, radila bih. To su jako škakljive i bolne teme, pogotovo za žene, jer su više izložene tome. U fazonu sam, zašto bismo mi odlazili u Španiju, zašto to ne bismo radili kod nas?“, započela je Seka, pa dodala:

„O tome ne treba niko da se izjašnjava, to je lična stvar. Nije moje da li će neko da ode na donacije ili ne. Ja sam tu da podržim ljude i ljubav, tako podržavam i one koji će sutra da usvoje dete. Znate koliko ima dece ostavljene u porodilištu? Smatram da je gospodin Boško tom izjavom sigurno povredio neke žene, porodice, bračne parove koji su želeli da se podvrgnu tome. Zalažem se za to da se u našoj zemlji radi donacija, i ako se to bude desilo, evo da kažem da ću ja biti prva javna ličnost koja će donirati jajne ćelije. Želim da budem primer svim drugim ženama.“

Pevačica je ovu temu zatvorila i još jednom potkačila Boška Obradovića.

„Ajmo da ginekolozi budu ginekolozi, političari budu političari, a pevači da budu pevači. Ajde da ne kompromitujemo nikoga i da pokažemo da smo ljudi“, zaključuje ona.

BONUS VIDEO: Seka Aleksić o sinovima