Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER/Printscreen/YouTube/Svetlana Del Rey

Do sada ste sigurno čuli neku pesmu popularne indi kantautorke Lane del Rej koja se proslavila 2011. godine svojim mega hitom "Born to die". Ali, da li znate za Svetlanu, hrvatsku verziju melanholične pevačice?

Društvenim mrežama su krenule da se šire viralne pesme devojke iz Zadra, čiji identitet nije poznat, ali koja uspešno prepevava velike hitove pomenute pevačice – na hrvatskom jeziku.

PROČITAJTE JOŠ

Melodija je ista, tekst je sličan – ali izmenjen, a rezultat, kažu korisnici društvenih mreža, fantastičan.

Svetlana se pojavila tek skoro. Kako se može videti na Jutjub kanalu, pesme su objavljene početkom avgusta. Najviše pažnje za sada je privukla pesma „Video igrice“, koja je zapravo hrvatska obrada pesme „Video Games“, jednog od najvećih hitova Lane del Rej.

Na nekim od videa piše da je lokacija objavljivanja Zadar, te se zbog toga zaključuje da je devojka koja obrađuje ovu muziku odatle.

Muzička karijera Lane del Rej prepoznata je od strane kritičara po svom kvalitetu i sa preokupacijom tema tragične romanse, glamura i melanholije i referencama na popularnu kulturu, posebno na 1950. i 1960. godine.

Njen oficijalni Jutjub kanal je akumulirao oko 3,1 milijarde pregleda do 9. novembra 2018, sa jedanaest spotova koji imaju više od sto miliona pregleda.

„Born to die“, album iz 2011. godine, doživeo je ogroman internacionalni uspeh.

BONUS VIDEO: Nova.rs na koncertu Lejdi Gage u Parizu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)