Foto:Promo

Ovogodišnja "Evrovizija" zakazana je za period od 12. do 16. maja, a njeno 65. održavanje planirano je u Roterdamu. Međutim, u javnosti se pokrenulo pitanje da li će se ovo muzičko takmičenje otkazati ukoliko se koronavirus proširi do Holandije. 

Takmičenje za predstavnike na „Evroviziji“ zakazano je za 28. i 29. februar i 1. mart, a iz organizacije „Beovizije“ rečeno nam je da će se ona svakako održati, iako je „Evrovizija“ pod znakom pitanja.

Međutim, pojedini učesnici Beovizije su zabrinuti zbog koronavirusa, kao i zbog potencijalnog otkazivanja, dok iz PR službe RTS kažu da nema potrebe za dizanjem panike.

PROČITAJTE JOŠ

– RTS će održati festival „Beovizija“ od 28. februara do 1. marta. Ukoliko pratite dešavanja koja se odnose na „Evrosong“, sigurno ste upoznati da i druge zemlje ovih dana organizuju svoje nacionalne selekcije i niko nije otkazao.

Najstarija među takmičarima, pevačica Neda Ukraden, ozbiljno je shvatila ovu situaciju i uplašena je za svoje zdravlje.

Foto: Printscreen/Instagram/neda.ukraden

– Mi ne možemo da utičemo na to da li će se Evrosong održati. Koronavirus nije nimalo naivan i bezazlen. Ljudi umiru. Uplašena sam za svoje zdravlje. Ništa nije bitnije od života – rekla je Neda Ukraden za Nova.rs.

Njen kolega Ivan Kuritć ima sličan odgovor.

Foto: Printscreen/Youtube

 

– Naravno da se plašim korone. Ipak je zdravlje na prvom mestu. Ne bih voleo da bude odložena Evrovizija, ali ako se odloži, to znači da organizatori ne žele da bilo koga izlože riziku.

Ipak, najmlađi učesnik na „Beoviziji“, Andirja Jo, nimalo se ne plaši virusa i smatra da nema mesta panici.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

 

– Organizatori ne bi nikada izlagali, niti takmičare, niti publiku bilo kakvoj opasnosti. Ne treba praviti paniku. Kako bude svima, tako će biti i meni. Nemam strah. Naravno da bi mi bilo žao da se ne održi Evrosong. To je nešto što svi čekamo. Pripremam se kao da je sve u najboljem redu, tako da mi je prioritet nastup u petak. U mom timu su plesači iz Slovenije i oni nemaju strah, ni paniku, iako je tamo stigao koronavirus, tako da nema potrebe za širenjem panike – rekao je Andrija.

#related-news_0

Ivana Jordan je odgovorila da će koronavirus pobediti muzikom.

– Muzikom ćemo pobediti sve, pa i koronavirus. Naša epidemija je muzika i njom ćemo pobediti sve viruse. Ja sam na probi, ništa se ne odlaže – rekla nam je Ivana Jordan.

Inače, u Evropi su otkazani mnogi značajni događaji, poput Svetskog atletskog prvenstva, nekoliko kvalifikacionih olimpijskih turnira, a čak je prekinuto i snimanje filma „Nemoguća misija“.