Trauma, silovanje i raskidi: Od čega je satkan Gagin novi album

Showbiz 21. maj. 202022:22
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/Lady Gaga

Kao i tokom proteklih godina pred samo objavljivanje novog albuma, pop zvezda Lejdi Gaga dala je intervju za "Beats 1" voditelju Zejnu Lovu, u kome je govorila o kreativnom procesu stvaranja svog novog "čeda", inspiraciji iza pesama i životnom periodu u kome se trenutno nalazi.

Kantautorka se ovoga puta dotakla depresije, „mračnih perioda“ u kojima se nalazila suočavajući se sa traumom silovanja koju je preživela pre desetak godina, bolnih raskida sa dvojicom verenika koje je imala tokom proteklih pet godina, ali je govorila i o kolaboraciji sa muzičkom zvezdom Arijanom Grande.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada je Arijana došla u studio ja sam još uvek plakala. Ona mi je prišla i pokušala da me uteši. Tada mi je dala svoj broj telefona i rekla da smo prijateljice i da je mogu pozvati kad god želim. Međutim, ja sam se osećala posramljeno, nisam želela da prebacujem svoju negativnost na nju. Onda mi je rekla da se „krijem“, sa čim sa se apsolutno složila. Tada je naše prijateljstvo zaista započeto“, izjavila je Gaga i dodala:

„Bila je jako divna i jako pristojna. Mislim da je pretpostavljala da će morati da sluša moje komande u studiju, a ja baš nisam u tom fazonu. Želela sam da se povežemo pre nego snimimo pesmu zajednu. Želela sam da i ona podeli svoje ideje sa mnom, da se zajedno nađemo na pola puta. Jako sam joj zahvalna jer je bila otvorenog uma i jer je pristala da na snimanju radimo stvari koje ranije nije imala prilike da radi“.

Govoreći o „Chromatici“, svom šestom studijskom albumu, Gaga je izjavila da je ovo njen veliki povratak na dens scenu.

„Konačno se osećam sigurnom i zadovoljnom u svojoj koži. Na ovaj način želim da ispoljim svu negativnost i tugu koju sam sakupljala u sebi tokom godina. Samo želim da plešem sa svojim fanovima i da im pružim zabavnu i kul muziku koju će moći da slušaju svakodnevno. Više ne posmatram sebe kao žrtvu silovanja, sebe vidim kao pobednika“, izjavila je ona.

Gaga je takođe spomenula pesme poput „Babylon“, „Free Woman“, „Fun Tonight“, „Sine From Above“ – objašnjavajući šta svaka pesma ponaosob znači.

Ona je takođe rekla da je album inspirisan raskidima sa Tejlorom Kinijem, verenikom kog je imala tokom 2015. godine, ali i Kristijanom Karinom, verenikom sa kojim je raskinula početkom 2019. godine.

Gagin novi studijski album biće dostupan 29. maja ove godine, a drugi udarni singl „Rain on me“ sa Arijanom Grande biće objavljen sutra.

View this post on Instagram

… water like misery ⛈ #RainOnMe 5/22

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar