Heder O'Rurk Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Imala je samo 12 godina, a njena smrt šokirala je sve.

Mlada glumica Heder O’Rurk slavu je stekla sa samo šest godina, kada je glumila u čuvenom hororu Stivena Spilberga „Poltergajst“.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, nju je Spilberg primetio kada je sa roditeljima posetila jedan njegov studio i tada joj ponudio ulogu Kerol Friling u pomenutom hororu.

S obzirom na to da se i njena starija sestra bavila glumom, roditelji su pristali da se i Heder oproba u ovoj profesiji.

Zanimljivo je da je iz trke za ulogu devojčice Kerol ispala Dru Barimor, uprkos tome što je ona Spilbergovo kumče.

Heder O’Rurk Foto: Printscreen/Promo

Plavokosa Heder brzo je dobila simpatije publike, a glumila je u sva tri dela „Poltergajsta“. Upravo u ovom filmu izgovorila je čuvenu rečenicu “they’re here” („oni su ovde“) od koje i danas podilazi jeza mnoge ljubitelje horora.

Osim ove uloge, Heder je glumila i u seriji „Srećno mesto“, u kojoj je, takođe, beskrajno zabavljala publiku.

Ubrzo su svi počeli da joj predviđaju blistavu karijeru, ali to se, nažalost, nije dogodilo.

Naime, Heder O’Rurk je preminula tri dana pred premijeru trećeg nastavka filma „Poltergajst“, kada joj je bilo samo 12 godina.

Ova vest šokirala je svet, a uzrok smrti su dva srčana udara koja je imala.

Naime, O’Rurkova je imala simptome slične gripu, da bi se narednog jutra srušila u porodičnoj kući, nakon čega su je prebacili u bolnicu.Na putu je doživela srčani zastoj, ali su bolničari uspeli da ponovo pokrenu njeno srce. Nakon toga je prebačena u Dečju bolnicu u San Dijegu, gde je otkriveno da ima stenozu creva i morala je na hitnu operaciju. Preživela je operaciju, ali je doživela još jedan zastoj srca dok je bila u sobi za oporavak. Doktori su radili reanimaciju više od 30 minuta, ali bezuspešno.

Kao zvaničan uzrok njene smrti navedeni su problemi sa sistemom za varenje koji joj nisu na vreme dijagnostikovani, zakomplikovani septičkom šokom.

Inače, za film „poltergajst“ pričalo se da je „uklet“ zbog velikog broja tragedija koje su zadesile ljude koji su radili na njemu. Između ostalog, glavna glumica Dominik Dan zadavljena je samo šest meseci nakon premijere filma, a njen bivši dečko je osuđen zbog njenog ubistva.

BONUS VIDEO: Sećanje Milice Zarić na ’90: Mi studiramo, a 200 km oko nas besni rat

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.