Foto: Zoran Lončarević

Muzičar Predrag Živković u razgovoru za Nova.rs priznaje da je teško prihvatio vandredno stanje u Srbiji koje je pre dva dana uvedeno zbog pandemije koronavirusa. Kako je ispričao, nada se da je sebi i supruzi obezbedio sve neophodne potrebštine.

Naime, osamdesetčetvorogodišnji muzičar je sa svojom dve decenije mlađom suprugom Emilijom, izolovan u stanu. Kako kaže, po ceo dan prati vesti i informiše se o najnovijim dešavanjima.

S obzirom na to što njegovo zdravstveno stanje poslednjih godina nije najbolje, priznaje da mu je boravak u stanu teško pao. Uprkos činjenici da pevač u poslednje vreme izbegava da se javno oglašava, on je za Nova. rs ipak otkrio kako se snalazi u ovom kriznom periodu.

„Svakodnevno slušam na televiziji šta pričaju. Neke stvari su predložene jer sigurno postoji razloga za to. Ovo nije nimalo naivno, pogotovo za nas stare koji sa zdravljem ne stojimo baš najbolje. Doduše, ja sam dobro, podnošljivo guram. U početku je ovaj virus bio predstavljen kao šarena laža, kao neka tralalajka. Međutim, nije za šalu“, započinje Tozovac i dodaje:

„Sada je situacija shvaćena tri puta ozbiljnije čim je uvedena i vandredna mera. Ali, šta mi vredi da se plašim, šta imam ja od toga? Protivnik nije vidljiv, odnosno virus, on te napadne odmah s leđa i mlatne te po glavi neočekivano. Ima jedna jako važna stvar. Ja sam vodilija. Sada život gledam kroz prozor, a navikao sam na boemstvo“, dodaje Živković, a potom u razgovoru za naš portal počinje i da plače. Nakon par minuta pauze i uz izvinjenje, nastavlja razgovor. 

„Izvinite. Nemojte mi zameriti na ovome. Tako je kako je. Nedostaje mi kafana, restoran, muzika, priča, gužva, prijatelji. Sve mi to nedostaje. Na pijacu sam nekada išao dok sam bio mladić. Sada pazarim marketima gde se sve može nabaviti na jednom mestu. Žena je sa mnom i sve zajedno radimo. Ona mi je najveća pomoć. Ona sada ne sme, ne dam joj da ide napolje. Morao sam sve da organizujem da imamo dok ne prođe vandredno stanje“, objašnjava Tozovac i dalje dodaje:

„Valjda sam toliko sposoban da sam mogao to da završim i organizujem. Trebalo mi je da savladam taj osećaj da ne mogu napolje, ali morao sam da ga savladam. Stanje je veoma opasno i ceo svet je zaražen. Neću da prođemo kao Italija. Ljudi, čuvajte se koliko možete. Iako je ovo pravilo za nas stare, mladi pogotovo moraju da pripaze jer na njima svet ostaje. Ja ću sada da pratim nove vesti, a vi vodite računa i lepo radite vaš posao. Zaštitite se koliko god možete“,  završio je muzičar. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.