Predrag Živković Tozovac Foto:Screenshot/RTS

"Mladi imaju pravo na ukus i odabir muzike. Nije više isto kao nekada, s godinama se sve menja. Kad sam počinjao karijeru, nisu mi se svi divili i klanjali, a danas to mnogi rade", rekao je za Nova.rs Predrag Živković Tozovac.

Predrag Živković Tozovac od 1965. godine, otkako postoji na sceni, nije doživeo nijednu neprijatnost od svojih kolega, ali kaže da ga nisu svi ljudi voleli i poštovali kao danas. Tek kada je izdao pesme „Ovamo, cigani“, „Ti si me čekala“, „Violini ne sviraj“ i druge, mnogi su počeli da prate njegov lik i delo, zbog čega je on ponosan i svestan svojih muzičkih kvaliteta.

„Mladi imaju pravo na ukus i odabir muzike. Nije više isto kao nekada, s godinama se sve menja. Kad sam počinjao karijeru, nisu mi se svi divili i klanjali, a danas to mnogi rade. Nisu me svi voleli, ali sad, ako znaju šta je muzika, moraju da poštuju ono što je pravo. Ja poštujem Šopena. Bio je čudo. Eto, i moje su pesme iskrene. Imaju sadržaj, poruku, pevljive su, lako ih peva i čovek koji nije profesionalac“, rekao je Tozovac i dodao da se za sve godine na muzičkoj sceni nikada nije posvađao sa kolegama.

„Nisam se svađao, ja volim svoje kolege. Neki mi i karijeru duguju, recimo Merima Njegomir, njoj sam komponovao prvu ploču. Takođe i Silvana Armenulić. Bilo je još dosta njih. Njih dve duguju i bogu što im je podario takav talenat“, rekao je pevač.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.