Top 10 najnapetijih trilera: Zbog njih ćete izgrickati nokte

Showbiz 02. jun. 202008:30 > 01:07
Podeli:
Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Ukoliko važite za fanove filmova koji više od svega mrze dosadne, predvidljive i ustaljene scenarije, kao i momente u kojima već na polovini filma znate šta će se dogoditi na kraju - na pravom ste mestu.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom tekstu donosimo vam listu deset akcionih trilera koji će vas držati na ivici fotelja sve do samog kraja, a čak i tada, dogodiće se potpuni obrt i nešto potpuno neočekivano. Neke od ovih klasika ste možda već pogledali, a neki su vam možda i promakli. Bilo kako bilo, ovog vikenda se možete zavaliti u komfor svog doma i uživati u nekim od naslova koje ćete videti u tekstu.

Coco

Dečak Migel ima neverovatan talent za sviranje gitare, ali porodica mu zabranjuje da svira. Kako bi shvatio tabu koji je u njegovoj porodici prisutan generacijama, putuje u zemlju mrtvih da pronađe svog davnog pretka, slavnog pevača Ernesta. Ali tamo ga čeka susret koji će sve promeniti.

Identity

Gosti jednog motela u pustinji Nevade shvataju da se među njima skriva opasni ubica koji počinje da ih ubija jednog po jednog. Moraju da shvate ko od njih je krivac, a pravu istinu teško ćete moći da naslutite.

Shutter Island

Policajac Tedi Denijels posećuje bolnicu za mentalno bolesne kriminalce na ostrvu Šater. Njihov cilj je da istraže beg pacijentkinje Rejčel koja je u bolnici završila nakon što je utopila svoje troje dece. Okolnosti postaju sve sumnjivije, a finalno otkriće ostaviće i Denijelsa i gledaoce u šoku.

Atonement

Brioni je zaljubljena u Robija, sina porodice kućne pomoćnice. Nakon što ga zatekne u klinču sa svojom starijom sestrom Sesilijom, iz osvete ga optuži za napad na njihovu rođaku Lolu. Robi završi u zatvoru, a kasnije u ratu, dok Sesilija radi kao medicinska sestra. Godinama kasnije oni žive zajedno, a Brioni ih posećuje kako bi im se izvinila, ali oni je poteraju. Kraj filma nam ipak donosi totalni preokret.

Us

Idilični porodični odmor pretvara se u noćnu moru nakon što susretnu svoje dvojnike koji počnu da ih terorišu.

The Usual Suspects

Pet kriminalaca se udružuje protiv policije nakon što su bili optuženi za zločin koji nisu počinili, ali ubrzo shvataju da su se upleli u mnogo opasniju i komplikovaniju priču koju vodi legendarni kriminalac Kajzer Soze. Kad posao sa Kajzerom krene po zlu, samo će jedan od njih preživeti, a na njemu je da pokuša da objasni policiji šta se dogodilo.

The Game

Nakon što mu se otac ubio, bogati Nikolas Van Orton se zakopava u posao i udaljava od svojih najbližih. Za rođendan mu brat Konrad poklanja kartu za misterioznu igru koja će mu navodno promeniti život. Igra mu zaista menja život, ali nagore. Nakon što je izgubio bogatstvo, počinje da se boji za sopstveni život.

Primal Fear

Advokat Martin Vali brani Arona Stamplera, mladića koji je optužen za ubistvo nadbiskupa. Stampler pati od višestrukog poremećaja ličnosti, a za ubistvo optužuje jednu od svojih ličnosti: psihopata kojeg zove Roj.

The Prestige

Dvojica iluzionista Robert Angier i Alfred Borden sukobljavaju se u pokušaju da pronađu savršen mađioničarski trik, a u toj borbi ne prezaju ni pred čim.

Memento

Leonard Šelbi pati od gubitka kratkotrajnog pamćenja nakon provale u kuću tokom koje mu je ubijena supruga. Tokom filma pratimo njegovu potragu za ubicom svoje žene, a kako bi mu to pošlo za rukom, ostavlja sebi poruke, fotografije, pa čak i tetovira tragove na svoje telo. Ono što će ga dočekati na kraju moglo bi da ga uništi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.