Tompson novinarku RTL optužio za provalu, a sazidao nelegalno 1.800 kvadrata

Showbiz 15. avg. 202108:31
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Marko Perković Tompson u sudskom je sporu s 10 suseda koji žive na katovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, otkrila je prva Slobodna Dalmacija. Pevač je vlasnik ukupno 713 kvadrata zgrade od 2011. godine. U međuvremenu se pokazalo da je oko 1.800 kvadrata u zgradi izgrađeno ilegalno, a dosad su bili skriveni unutar zgrade kao "tajne etaže".

Nakon što je Marko Perković Tompson saznao da ispod nekretnine i placa, čiji je vlasnik, postoje skrivene etaže, pokrenuo je sudske sporove koji traju poslednjih nekoliko godina.

Tompson je tužio 10 suseda koji žive od drugog do četvrtog sprata u zgradi i od njih zahteva da se isele i da mu plate naknadu zbog toga što su koristili, odnosno iznajmljivali te prostore, otkrila je Slobodna Dalmacija.

Nekima je ponudio da od njega otkupe nekretnine, a tamo gde su ilegalni kvadrati povezani s legalnim delom zgrade i uređeni kao prostorija u stanu, Tompson traži od komšija da zazidaju delove koji su prešli na njegov plac i da ih predaju njemu.

VIDEO – U četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do provale u kući Marka Perkovića Thompsona u Splitu od strane…

Posted by Marko Perković Thompson on Friday, August 13, 2021

PROČITAJTE JOŠ

Sve to zaintrigiralo je i druge medije.

 

U četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do provale u kući Marka Perkovića Tompsona u Splitu od strane RTL-ove novinarke Danke Derifaj, njena snimateljka i komšinica porodice Perković, B.M. U trenutku provale, u kući su bile same 11-godišnje bliznakinje i 15 – godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petoro dece, objavljeno je na Tompsonovoj stranici.

Indexje kontaktirao Danku Derifaj, evo što kaže novinarka:

„Radilo se, naravno, o novinarskom zadatku, a ne o provali kako su lažno objavili. Popeli smo se na krov susedne zgrade, u suvlasništvu ljudi koji u njoj žive, a poveo nas je predstavnik njihovih stanara, jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti sad izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković pretvorio u svoje dvorište, iako se nalazi na susednom placu od njegovog, pojasnila je Derifaj.

O slučaju se oglasila i policija:

„Juče na tom području grada Splita nismo zabeležili krivično delo Teška krađa provaljivanjem.

Policijski službenici su u poslepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provere i razgovore te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti krivičnog dela koje se progoni po službenoj dužnosti, naveli su za Index iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Potom se ponovno oglasio Tompson:

„Novinarka RTL-a Danka Derifaj u svojoj objavi iznosi laž da su drugi stanari, kao i Miodrag s kojim je provalila kod Perkovića Tompsona, ‘suvlasnici’ placa na kojoj je terasa porodice Perković.

Jednostavnom proverom u zemljišnim knjigama vidi se da je Marko Perković Tompson vlasnik i placa na kojoj je njegova kuća i placevi na kojoj su njegova terasa i vrt – napisao je pevač na Fejsbuku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar