Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Tom Henks i Rita Vilson zvanično su postali grčki državljani, a na fotografiji na društvenim mrežama koju je objavio grčki premijer, vidi se slavni holivudski par koji ponosno drži svoje nove pasoše.

PROČITAJTE JOŠ

Par i njihova deca postali su počasni grčki građani prošle godine, nakon što su zvaničnici naglasili Henksovu ulogu u podizanju svesti o požarima 2018, koji su uništili područja oko Atine i uzeli više od 100 ljudskih života.

Sada je grčki predsednik potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke pasoše.

„Tom Hanks je osoba koja je pokazala iskreno interesovanje za ljude koji su propatili zbog požara i govorio je o tome globalno u medijima“, rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Takis Teodorikakos za CNN u decembru.

Vilson, koja je polugrkinja, i Hanks, koji se zbog supruge preobratio u pravoslavnu veru, često provode svoj odmor u Grčkoj, gde imaju imanje na ostrvu Antiparos.

Oni su producirali i nekoliko filmova koji imaju veze sa Grčkom, a jedan od njih je i „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“.

„Grčka je raj… Bio sam po čitavom svetu, bio sam na najlepšim mestima na svetu, nijedno od njih ne nadmašuje Grčku“, rekao je Henks ove godine na dodjeli Zlatnih globusa.

„Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mesto koje leči“, dodao je.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)