Tinska: Nisam antivakser, ja sam antizamorac

Showbiz 08. apr. 202111:47
Podeli:
Foto: Medija centar

Jelena Tinska obratila se redakciji portala Nova.rs, nakon našeg ranije objavljenog teksta pod nazivom "Ko su antivakseri među srpskim javnim ličnostima", navodeći da ona nije antivakser, već antizamorac i da "ima pravo da se ne vakciniše“.

„Nekadašnja glumica i balerina Jelena Tinska, takođe zagovara teorije zavere i tvrdi da ne veruje u vakcine protiv koronavirusa“ navodi se u prvom tekstu, a Tinska to demantuje.

PROČITAJTE JOŠ

„Dakle ja ne zagovaram teorije zavere ja samo imam mozak i čitam i pratim šta govore stručnjaci“, kaže Tinska u demantu.

„Ona je više puta citirala određene izvore, pisce i navodne filozofe, koji su često negirali nauku i medicinu,“ stoji u originalnom tekstu, a zbog ove rečnice novinare je nazvala nepismenima i neobrazovanima.

„A za vašu nepismenost i neobrazovanost pokušajte da nađete ko je bio Volter, svakako ne neko navodan“ napisala je Tinska.

„Pričala je još protiv lekara i napora države da vakcinišu stanovništvo,“ demantuje ona i ovaj stav sledećom izjavom:

„Kako lupetate da sam ja pričala protiv lekara – dakle gospodo skandal majstori nemojte izvrtati nečije reči i stavove jer će vas to očas koštati tužbe kao i nekolicinu žutih portala. Po zakonu o štampi imam pravo na demant na istom mestu na kojem ste se iživljavali.“

Tinska je, međutim, retvitovala objave u kojima se brani uhapšena antivakserka, kvazi doktorka Jovana Stojiljković, i govorila da je u pitanju „uništavanje slobode govora“. Ona je više puta citirala na Tviteru određene izvore, pisce i navodne filozofe, koji su često negirali nauku i medicinu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar