Džud Lo Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Svetska javnost nedavno je bila šokirana vešću da je omiljeni crtani lik Sunđer Bob Kockalone zapravo gej. Naime, Nickelodeon je potvrdio da je Sunđer Bob Kockalone član LGBTQ+ zajednice, iako je njegov tvorac svojevremeno rekao da su i on i Patrik aseksualni.

„Slavimo #Pride s LGBTQ+ zajednicom i njihovim saveznicima ovog meseca i svakog meseca“, poručili su sredinom prošlog meseca iz kompanije na Tviteru i dodali fotografiju Sunđer Boba.

Haštag „Sunđer Bob je gej“ je brzinom svetlosti počeo da se širi Tviterom. I dok neki tvrde da je ovo bila potvrda da je popularni lik zapravo gej, ima i onih koji misle da je Sunđer Bob zapravo „A“ u „LGBTQIA“, odnosno da je aseksualan, i to zbog izjave koju je autor popularnog crtaća dao 2005. godine.

Stiven Hilenburg je tada rekao da nikad nije nameravao da Sunđer Bob i njegov prijatelj Patrik budu gej.

„Smatram ih aseksualnim, samo pokušavamo da budemo zabavni i to nema veze sa crtaćem“, rekao je on tada.

Tu šokovima nije kraj.

Pre par dana tvorac serijala filmova „Skubi Du“, Džejms Gan, otkrio je da je njegova zamisao bila da upečatljiva detektivka Velma u filmu eksplicitno bude gej.

Naime, to se dogodilo nakon što su mu na Tviteru iz „Viewfinder Filma“ napisali:

„Molim te učini da naši snovi o Velmi lezbijki postanu java“, na šta je on odgovorio:

PROČITAJTE JOŠ

„Pokušao sam! Velma je eksplicitno bila gej u prvobitnom scenariju iz 2001. godine, ali produkcija je to ublažavala, pa je njena seksualnost prvo bila dvosmislena, da bi u nastavku imala dečka“, napisao je Džejms.

Velmu su u igranim filmovima „Skubi Du“ igrale glumice Linda Kardelini i Hejli Kijoko.

Za još jednog lika kultnog serijala filmova o Hariju Poteru ispostavilo se da je gej.

Naime, autorka serijala o Hariju Poteru, Džoana K. Rouling, na Tviteru je prošle godine odgovorila jednoj korisnici ove društvene mreže iz Srbije na pitanje o seksualnosti Dambldora.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

„Hvala Vam puno što ste napisali Harija Potera. Zanima me zašto ste rekli da je Dambldor gej, pošto mi nikada nije izgleda tako?“

Roulingova je kratko odgovorila:

„Možda zato što gej ljudi izgledaju kao… ljudi?“

Povodom seksualnog opredeljenja svog lika iz knjige, Džoana je još napisala:

„Nije nikakva novost da muškarac koji je istovremeno divan i hrabar, može biti zaljubljen u drugog muškarca. Na kraju krajeva, on je moj lik i imam pravo da kažem o njemu sve to što sam rekla.“

Ipak, ovo nije bio prvi put da Džoana objašnjava fanovima Harija Potera Dambldorovu seksualnost, kao i svoje stavove povodom toga.

Džud Lo Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Dambldora su u nastavcima filmova o Hariju Poteru igrali glumci Ričard Haris, Majkl Gambo i Džud Lo.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.