Foto: Grand/Z. K. Munja

Šesnaest mesta u finalu "Zvezda Granda" bilo je rezervisano samo za one najbolje, koji će večeras uživo pevati u velikom finalu pred publikom iz čitavog sveta.

U nastavku teksta saznajte sve o pevačima koji će se večeras u direktnom prenosu od 21 h na Prvoj televiziji, kao i kanalima Nova BiH i Kanalu 5, boriti za laskavu titulu zvezde „Granda“.

PROČITAJTE JOŠ:

Hanad Džehverović

Handan ima 28 godina i dolazi iz Zenice. Hanada smo upoznali još u prošloj sezoni, ali je sreću u takmičenju odlučio da okuša još jednom, što se ispostavilo kao prava odluka. U slobodno vreme se bavi fudbalom i fitnesom. Vrline su mu što je iskren i lojalan, a mana što ume da bude tvrdoglav. U sezoni 2021/2022 brani boje tima Đorđa Davida. Oženjen je i ima sina.

Nenad Osmanović

Ima 19 godina i dolazi iz Pirota. Osim što voli da peva i svira, za sebe kaže da je veoma pozitivan ali često i tvrdoglav. Muzički uzori su mu Adil Maksutović, Šerif Konjević i Šaban Šaulić, čije pesme je pevao i kroz takmičenje u kome mu je mentor Violeta Miljković

Sandra Mladenović 

Sandra ima 18 godina i dolazi iz Niša. Iako joj je puno ime Aleksandra, zbog starije koleginice istog imena i prezimena, sa mentorkom Anom Bekutom odlučila je da se kroz takmičenje ali i ubuduće predstavlja skraćenicom kako ne bi dolazilo do zabune. Obožava muziku svoje mentorke ali i Snežane Đurišić, čije pesme rado i odlično peva.

Nermin Handžić

Ovaj pevač ima 18 godina i dolazi iz Bosne i Hercegovine. Publika je Nermina upoznala još u takmičenju “Neki novi klinci“u kojem je osvojio treće mesto, a u “Zvezdama Granda“ učestvuje kao pulen Viki Miljković. Trenutno pohađa gimnaziju, a u slobodno vreme voli da igra fudbal. Kaže da je pre svega human i pozitivan čovek, a kod sebe ne voli što je brzoplet. Muzički idol mu je Šaban Šaulić.

Maja Milutinović

Maja je iz tima Cece Ražnatović, dokaz je da se upornost uvek isplati jer je nakon pet godina učestvovanja u ovom šou programu konačno stigla do finala. Maja Milutinović ima 26 godina i dolazi iz Niša. Završila je srednju muzičku školu i po zanimanju je pevačica. Bavila se plesom i glumom i učestvovala na brojnim dečjim festivalima. U slobodno vreme druži se sa prijateljima i porodicom. Sebe opisuje kao prirodnu i iskrenu osobu i smatra da je dobar čovek.

Kenan Dervišević

Ima 22 godine i dolazi iz Zenice a u “Zvezdama Granda“ mentor mu je bio Dragan Stojković Bosanac. Bavi se pevanjem, a za sebe kaže da je komunikativan. Najveća mana mu je što je tremaroš. Šaban Šaulić mu je muzički idol.

Srđan Stanić

Takmičar koji može da kaže da je zbog takmičenja “Zvezde Granda“ podneo najveću žrtvu jeste Srđan. Naime, ovaj devetnaestogodišnjak rodio se i odrastao u Švedskoj gde je završio osnovnu i srednju šklolu, da bi sepre dve godine vratio u Gradišku (BiH) odakle vuče korene, i učestvovao u najpopularnijem muzičkom takmičenju. Srđanu je ovo druga sezona takmičenja i brani boje tima Aleksandra Milića Milija.

Tamara Živković

Iako je student Muzičke akademije odsek flauta, Tamara (21) iz Kotora želela je da svoju karijeru gradi na Grandovoj sceni i okuša se u drugačijoj muzici, što ju je radom sa mentorkom Anom Bekutom dovelo do direktnog prolaska u finale.

Mustafa Mehić

Ima 22 godine i dolazi iz Gradačca, Bosna i Hercegovina. Po zanimanju je građevinski tehničar, ali se bavi isključivo pevanjem. U slobodno vreme voli da igra fudbal i ide na pecanje. Za sebe kaže da je skromna i fina osoba, puna samopouzdanja. Muzički uzor mu je Dženan Lončarević, a u takmičenju je bio pulen Marije Šerifović.

Andrijana Petrušovska

Andrijana dolazi iz Skoplja i ima 21 godinu. Kroz takmičenje “Zvezde Granda“ zajedno sa mentorom Đorđem Davidom pokazala je ne samo svoje vokalne sposobnosti već i neverovatnu moć transformacije i smisao za scenu i oblačenje, što su žiri i publika znali da nagrade.

Alem Bajrović

Ima 27 godina i dolazi iz Sarajeva. Po zanimanju je zubni tehničar, a pevanjem se bavi profesionalno,i redovno nastupa. Trenira fitnes, voli da boravi u prirodi i šeta. Za sebe kaže da je samouverena, uporna i tvrdoglava osoba. Muzički uzor mu je Saša Matić.

Željko Vukčević

Željko je iz Podgorice i ima 22 godine. Publika je Željka upoznala tokom prošle sezone kao člana tima Marije Šerifović, u kojoj je takmičar dogurao do polufinala, a ove godine osmehnulo se i zasluženo finale. Završio je trgovačku školu, a u slobodno vreme voli da kuva. Mentor van takmičenja bio mu je dugogodišnji poznanik i prijatelj Danijel Alibabić.

Meliha Imširović

Ona je iz tima Marije Šerifović, ima 19 godina i dolazi iz Gradačca, Bosna i Hercegovina. Iako je završila medicinsku školu, pevanje joj je oduvek bio hobi, a kao svog najvećeg uzora vidi Aleksandru Prijović.

Velid Handžić

Velid ima 24 godine i dolazi iz Kaknja, Bosne i Hercegovine. Po zanimanju je elektrotehničar, ali obožava da peva. U slobodno vreme igra fudbal. Kad su vrline i mane u pitanju ostvalja drugima da procene. Njegov muzički uzor je Šaban Šaulić, a kroz takmičenje je osvetlano obraz mentorki Snežani Đurišić.

Nikolina Đekanović

Nikolina (22) iz tima Aleksandra Milića Milija, rođena je u Doboju sa trenutnim prebivalištem u Banja Luci. Po zanimanju je muzički saradnik, a kako kaže najveća mana joj je manjak samopouzdanja.

Aleksandar Josifovski

Ima 28 godina i dolazi sa Ohrida, Makedonije. Završio je gimnaziju i trenutno radi kao ton majstor. U slobodno vreme voli da crta, da se druži i izlazi sa društvom. Za sebe kaže da je veoma emotivna osoba. Obožava rok muziku, a omiljeni bend mu je „Scorpions“. Kroz pune tri godine a dve sezone takmičenja “Zvezde Granda“ ostavio je najveći utisak na publiku kao rok izvođač, a pod nadzorom mentora Đorđa Davida.

BONUS VIDEO: Najveće svađe u žiriju Zvezda Granda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.