Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski muzičar Oliver Dragojević preminuo je pre dve godine, a 29. jula, datuma kada nas je napustio, u Veloj Luci biće održan veliki koncert u njegovu čast. Na ovom muzičkom događaju pevaće Nina Badrić, Petar Grašo, prateći Oliver bend "Dupini", Petar Dragojević i mnogi drugi.

PROČITAJTE JOŠ

„Biće lepo. Ja sam osoba koja može odlično da se kontroliše. Mogu sve da pretrpim. Nekad ne mogu, ali to je kada me niko ne vidi. Stalno me nešto podseća na njega, svesna sam da će tako biti dok sam živa. Njemu je samo muzika bila važna“, rekla je Vesna Dragojević, supruga Olivera Dragojevića za 24sata.hr.

Prve večeri, 29. jula, biće održan koncert koji nosi naziv po velikom Oliverovom hitu „Trag u beskraju“. Na njemu će nastupiti Nina Badrić, Petar Dragojević, Petar Grašo, Oliverov prateći bend „Dupini“, kao i gudački orkestar pod vođstvom Alana Bjelinskog i Ante Gele kao muzičkog producenta. Pre koncerta ujutru će biti misa, a nakon nje koncertni recital, gde će nastupiti Oliverova nećaka Ines Tričković.

View this post on Instagram

Oliver Dragojević je slavni hrvatski pevač rođen 07.12.1947 u Vela Luci na ostrvu Korčula u Hrvatskoj,ali ceo život provodi u Splitu u Hrvatskoj.Ime je dobio po Oliveru Tvistu.Kad je bio dete vodio je siromašan život,želeo je da kad poraste bude mesar.Oliver je detinjstvo proveo u Vela Luci pa se preselio u Split u kojem je ostao ceo život.Oliver je prvi nastup imao sa 12 godina,pevao je pesmu po imenu "Baloni",i tako je sve počelo.Preko 200 Oliverovih pesama koje svi danas znamo napisao je Zdenko Runjić.A jedne od najpoznatijih Zdenkovih tekstova su:"Vjeruj u ljubav","Skalinada","Galeb i ja","Ključ života"…Oliver Dragojević je takođe poznat po svojim najvećim hitovima:"Cesarica","Oprosti mi pape","Skalinada","Kad mi dođeš ti","Tko sam ja da ti sudim",Trag u Beskraju","Dženi","Moj lipi anđele"…Jedni od njegovih najpoznatiji albumi su:"Dvi tri riči","Svirajte noćas za moju dušu","Malinkonija","Ljubavna pjesma"…Njegov poslednji i takođe nama poznat album nosi naziv "Tišina mora",izdat 2013,na kom se nalazi čuvena pesma "U mom zagrljaju".Oliver Dragojević je preminuo 29.07.2018 u Splitu nakon skoro godinu dana teške bolesti,Raka.31.07.2018 na veličanstven način ispraćen je iz Splita na svoju poslednju plovidbu i večni počinak u svoju rodnu Vela Luku.Počivaj u miru??Legende ne umiru?#oliverdragojevic #biografija #legend #neverdie #split #velaluka #croatianmusic #music #singer

A post shared by OLIVER DRAGOJEVIĆ FAN PAGE (@oliver_dragojevic_fan) on

Druge većeri biće održan open air koncert pod nazivom “Evo mene među moje”, na kojem će nastupiti mladi muzičari Albina Grčić, Alen Đuras, Dino Petrić, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Jure Brkljača, Matija Cvek.

Vesna i Oliver upoznali su se 13. maja 1973. godine, a venčali godinu dana kasnije, u proleće.

„Od tada se nije promenio. Bio je toliko jednostavan – pa on otkako je nabavio prvi mobilni telefon, imao je isti broj. Broj se mogao naći i u imeniku. Retko su ga zvali iz respekta prema njemu, a i mislili su da ima neki tajni broj“, rekla je Vesna.

Oliver je rođen u Splitu 1947. godine i bio je peto dete Mate i Kate Dragojević. Ime je dobio po Oliveru Tvistu, jer je njegova majka uvek govorila da su prava posleratna sirotinja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)