Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Suđenje Turčinu Alsinu Leventu, koji je prouzrokovao nesreću usled koje je preminuo pevač Šaban Šaulić, odloženo je zbog pandemije koronavirusa, saznaje Nova.rs.

Ročište je bilo zakazano za petak, 27. mart u okružnom sudu u Guterslohu, a novi datum još uvek nije poznat.

Suđenju je trebalo da prisustvuje porodica Šaulić, a udovica pokojnog pevača, Gordana Šaulić, krajem februara je u intervjuu za magazin Hello! rekla da će u sudnici „sačuvati dostojanstvo“.

PROČITAJTE JOŠ

„Cela porodica biće prisutna na prvom ročištu, tako da ćemo se sigurno sresti. Iskreno, koliko god čovek mislio da je spreman i da zna šta može da očekuje od nečega, uvek postoji mogućnost da pogreši u proceni, tako da ne znam kako ću se osećati u trenutku kad ga prvi put budem videla. Znam samo da mu se sigurno neću direktno obratiti, sačuvaću dostojanstvo, kao što sam uvek čuvala“, rekla je tada.

Foto:E-stock agency

Nemački mediji su 4. februara objavili da je „Turčin sklonjen iz straha od napada srpskih fanova“.

Naime, kako su se u javnosti pojavile sve informacije o Alsinu, kao i njegove fotografije, tužilac je doneo odluku da se zbog Leventove bezbednosti preduzmu određene mere. Tako je najavljeno da će na suđenju biti pojačane bezbednosne mere.

Podsetimo, Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerića poginuli su u saobraćajnoj nesreći 17. februara 2019. godine, kada su se vraćali sa koncerta u Nemačkoj. Na njih je kolima naleteo Turčin. Treća osoba koja je bila u kolima i koja je preživela saobraćajnu nesreću je Šabanov kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Alsin se tereti za ubistvo u saobraćaju, a u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu“mazda 6″ izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.