Jelena Karleuša i Darko Glišić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ/Instagram/glumacka_organizacija_srbije

Glumačka organizacija Srbije oglasila se povodom sramnih ispada Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, ali i povodom nedavnih izjava Jelene Karleuše u Hit Tvit-u.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je danas glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“. Glišić je gostujući na televiziji Hepi pozivao građane na sutrašnji mitnig SNS-a i kritikovao proteste protiv nasilja, rekavši da ih predvode propali političari.

PROČITAJTE JOŠ

Glišić se, kazao je, čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame sa onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

„Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vreme bivše vlasti, a u vreme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mesečno. A ne valja vam (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugde pa glumite!“, poručio je Glišić.

Karleuša je gostujući u Hit Tvit-u prošle nedelje takođe kritikovala glumce, tvrdeći da treba da ih bude sramota jer „dobijaju novac od Telekoma, a onda kritikuju režim“. Nastavila je da ih vređa putem svog Instagrama u danima koji su usledili.

Na sramnu izjavu Darka Glišića reagovala je i Glumačka organizacija Srbije koja je poručila da – „Glumci imaju pravo na svoje mišljenje“.

„Stop nasilju nad glumcima“, poručili su oni.

Ovu objavu šerovalo je na desetine aktivnih glumica i glumaca preko Instagrama.

Na Glišićevu izjavu reagovao je i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

BONUS VIDEO: PopTok sa Milošem Bikovićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar