Bogdan Ilić Baka Prase Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić, Shutterstock

Jutjub kanal Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, jutros je ugašen, što je nanelo ogromnu novčanu štetu Prasetu, s obzirom na to da on na dnevnom nivou dobija ogromnu količinu zarade od pregleda na svojim klipovima.

Prema ranijim pisanjima medija, ali i navodima drugih jutjubera i komunikacije sa sponzorima, Baka Prase je samo od pregleda na Jutjubu mesečno zarađivao više od trinaest hiljada evra.

PROČITAJTE JOŠ

Način dolaska do zarade je sledeći: Velikim brojem pregleda, a Baka Prase je po klipu na dnevnom nivou dobijao i nekoliko stotina hiljada pregleda, dok je svaki njegov klip imao više od pola miliona pregleda, Jutjub omogućava sponzorisane reklame. Reklame koje iskaču na klipovima na Jutjubu donose određeni procenat zarade vlasniku kanala na kojem se pojavljuju.

Pored toga, Prase je u gotovo svakom svom klipu imao određene sponzorske dilove. Reklamiranjem određenih proizvoda u video klipovima dobijao je dodatne desetine hiljada evra.

Njegov kanal je imao više od dva miliona pretplatnika iz celog regiona.

Gašenjem kanala, Jutjuber je ostao bez ovih prihoda.

Podsetimo, u jeku sukoba sa čelnikom „Pink“ televizije Željkom Mitrovićem jutjub kanal Bake Praseta je jutros ugašen.

U ovom trenutku jednostavno pretragom nije moguće pronaći njegov kanal na ovoj platformi.

Jutjuber tvrdi da mu je kanal ugašen od strane Pink Media Grupe, i to samo nekoliko dana pre nego je najavio dokumentarac o Željku Mitroviću.

FOTO: Printscreen/Instagram/bakaprase

„Udarena su mi tri strajka. Kanal mi je ugašen. Dobio sam strajkove na klipovima gde sam gostovao na Pinku pre 4-5 godina. Ne može jadniji potez od toga“, napisao je jutjuber.

On se ubrzo ponovo oglasio i objavio fotografiju na kojoj se vidi da je najveći broj prijava došao od strane kanala Pink Media Group.

FOTO: Printscreen/Instagram/bakaprase

BONUS VIDEO: Duel Željka Mitrovića i Sava Manojlovića

Komentari

Svi komentari (2)