Starlete sa etiketama prostitutki: Sve afere i hapšenja

Showbiz 28. maj. 202015:53 > 16:53
Podeli:
Foto:Instagram/Facebook

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, koja je noćas uhapšena zbog sumnje za podvođenje i organizovanu prostituciju, kada je navodno pokušala da ilegalno pređe granicu preko reke Drine u čamcu, sa još tri devojke koje je vodila na žurku, nije jedina starleta koja je privođena zbog organizovane prostitucije.

Već godinama se imena i prezimena mnogih poznatih žena dovode u kontekst sa najstarijim zanatom i javno razapinju, dok se često iza inicijala kriju oni koji su na vrhu lanca prostitucije i odgovorni su za sudbine devojaka koje rade za njih. Retko se postavlja pitanje ko su ljudi iz senke koji upravljaju njihovim životima, uglavnom se samo one izvrću ruglu i javnoj osudi, a druga strana medalje da su im sve vreme možda životi ugroženi, jer su izložene raznim ucenama makroa, te da i ne mogu uvek da se izvuku iz začaranog kruga, ostaje zatamnjena.

Foto: E-Stock

 

Prošlog leta je u jednom beogradskom hotelu zbog prostitucije uhapšena poznata učesnica rijaliti programa Senada Nurkić, alijas Maca Diskrecija, i to, navodno, dok je bila sa klijentom.

PROČITAJTE JOŠ

Prema pisanju medija, ona je tada završila kod prekršajnog sudije, a izrečena joj je zatvorska kazna, koja se mogla zameniti i novčanom. Pošto je Nurkić odmah uplatila iznos kako bi izbegla zatvor, puštena je na slobodu. To nije bio prvi put da je Senada dobila prekršajnu prijavu zbog bavljenja najstarijim zanatom. Ona je još u januaru 2017. godine priznala da se bavi prostitucijom, a javno je govorila čak i o svom cenovniku. Protiv nje je podneta i krivična prijava za delo ucena u pokušaju. Ona je, navodno, pokušala da uceni jednog muškarca audio-snimkom na kome se čuje kako ugovaraju seksualne odnose. Nurkić se sumnjičila da je od njega tražila više hiljada evra.

Ova vest je danima bila glavna „senzacija“ u domaćim medijima, a Senada Nurkić je kao „glavni akter“ zbog toga bila razapeta, dok se s druge strane nije povelo pitanje, da li je ona to uradila po nečijem nalogu i čijem. Jedina meta bila je ona.

Foto:Facebook/Mimi Oro

Još jedna devojka koju je iznedrio rijaliti, Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, dovođena je u kontekst sa prostitucijom.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je krajem 2014. godine, zajedno sa još nekoliko devojaka, uhapšena u Beogradu. Tada je čak nekoliko dana provela u zatvoru jer je odbila da plati novčanu kaznu. Mimi Oro prva je javnosti poznata starleta koja je i prošle godine na poziv Višeg tužilaštva u Beogradu saslušana tokom istrage protiv najpoznatijeg srpskog makroa Mihajla Maksimovića i njegovog brata Dušana Milenkovića, koji je „pao“ jer su ga navodno prijavile devojke koje su radile za njega. Mediji su pisali o strogo poverljivim spiskovima pevačica, glumica, starleta i voditeljki koje je navodno podvodio. I tada je mnogo više pažnje u javnosti izazivalo pitanje ko su poznate žene koje je podvodio, nego traženje odgovora – kako stati na kraj trgovini ženama.

Pored Mimi Oro, među imenima sa tog spiska pominjane su Novosađanka Nataša Šavija, koja je takođe postala poznata kroz rijaliti, kao i Božana Vujinović, koja je označena kao jedna od najplaćenijih devojaka.

Božana Vujinović iz Banjaluke, poznata pod nadimkom Božana Neodoljiva Neumoljiva, hapšena je zbog prostitucije zajedno sa Mimi Oro 2014. godine. Mediji su je i 2015. godine povezivali sa aferom „Harem“. Ona je tada rekla da „nema veze sa prostitucijom i da je u Dubaiju boravila isključivo turistički i zbog foto-šutinga“.

Foto: E-Stock/Kobra

 

Plejbojeva zečica Božana, poznata je i po ljubavnoj vezi sa folkerom Acom Lukasom, koji ju je u medijima donekle izdigao iz te priče o organizovanom lancu prostitucije, predstavljajući je kao svoju devojku.

Prošlog leta je, prema pisanju medija, uhapšena u Bečićima, jer je navodno uhvaćena sa klijentima iz Turske u hotelskoj sobi. Prema navodima iz medija, nakon privođenja je sprovedena sudiji za prekršaje, gde je platila kaznu od 500 evra kako bi izbegla zatvor.

Zbog sumnje da se bavila organizovanjem elitne prostitucije u Crnoj Gori više puta je hapšena Željka Rolović poznatija kao Madam Željka. Kako su prenosili mediji, po jahtama na koje su dolazili njeni klijenti često viđeni gosti bili su i hrvatski sportisti i TV lica. Kada je uhapšena tokom akcije „Lutka“ u zatvoru je provela devet dana, a onda je navodno platila 4.000 evra kaucije da se brani sa slobode. Kasnije je krivicu priznala i nagodila se kako ne bi morala više u zatvor. Ona je 2016, kako se navodi, sklopila nagodbu s tužilaštvom, pa je osuđena na kaznu od 2.500 evra.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

 

Čak je i ona kroz medije forsirala sliku o devojkama koje od nje „traže usluge“ dok je svoje kriminalne radnje negirala. Tvrdila je kako je Stanija tražila od nje da joj „obezbedi“ klijente, i to bogatu, stariju i isključivo inostranu klijentelu, kako bi sve bilo diskretno. Željka joj je navodno rekla kako se ne bavi time, ali da može da je upozna prijateljski s nekim ljudima, pa da dalje radi sama. Međutim, drugarica još jedne rijaliti učesnice, Tamare Đurić, izvesna Aleksandra Martinović, izjavila je da je Rolović htela da podvodi nju i Tamaru političarima za 500 evra.

Foto:Screenshot/Instagram/stanijadobrojevic/tamarastar89/cukterasslavica

 

Soraja Vučelić je često dovođena u vezu sa pričama o prostituciji i podvođenju, ali se u njenom slučaju sve završavalo na spekulacijama, iako je jedna od najčešće privođenih starleta. Poslednje u nizu je njeno hapšenje na Žabljaku u Crnoj Gori, jer je, zajedno sa drugaricom sa kojom se nalazila u iznajmljenoj vikendici, navodno prekršila policijski čas i počinila krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Takođe, pre pet godina, pisalo se da je Soraja bila uhapšena „u vezi sa istragom jednog ubistva“ u Tivtu, iako je ona to tada demantovala. Kako često putuje, prema navodima medija, ona je često imala problem i sa inostranom policijom jer je kršila zakon i u drugim zemljama.

Foto: Zoran Lončarević

 

Soraja Vučelić i dalje ima zabranu ulaska u Srbiju, jer je 2018. zbog povezanosti sa ljudima iz kriminalnog miljea, proglašena bezbednosno rizičnom osobom i proterana iz naše zemlje.

Foto: E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

 

Učesnica rijalitja Mina Vrbaški, koja se jedno vreme intenzivno družila sa Sorajom, javno je u „Zadruzi“ priznala da se bavila prostitucijom, dok je, takođe njena dobra drugarica, Ana Korać, izjavila da je ona upravo u rijalitiju uspela da razbije predrasude o pričama koje se o njoj na tu temu raspredaju. Navodno, ona je uspela da dokaže da nisu tačne insinuacije da je sponzoruša i da bavi najstarijim zanatom – prostitucijom.

Foto: Facebook

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar