Joost Klein Holandija Evrovizija Švedska drugo polufinalno veče Foto:EPA-EFE/JESSICA GOW

Holandski predstavnik Joost Klajn neće moći da održi probu pred finale Evrovizije 2024., zvanično javljaju holandski mediji. Drama je krenula još juče, na konferenciji za medije, gde su prisutni bili i reporteri Nova.rs.

Foto: Promo

Holandski predstavnik Klajn plasirao se u finale Evrovizije zajedno sa izraelskom predstavnicom Eden Golan. Njih dvoje su sedeli jedno do drugog na konferenciji za medije, kasno sinoć nakon završene druge polufinalne večeri.

View this post on Instagram

A post shared by wiwibloggs (@wiwibloggs)

Klajn je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog učešća Izraela na takmičenju.

Suprotstavio se voditelju konferencije pitavši ga zbog čega Eden Golan, izraelska predstavnica, ima pravo da izabere hoće li ili neće odgovoriti na škakljivo novinarsko pitanje.

PROČITAJTE JOŠ

Novinar iz Poljske, pitao je Izrealku da li je svesna da je zbog njenog učešća na takmičenju ugrožena bezbednost svih ostalih učesnika.

Na pitanje koje je bilo postavljeno njemu, da li pesma EuroPapa može da ujedini Evropu kroz slogan „Ujedinjeni muzikom“, Klejn je odgovorio – „To je pitanje za EBU“, aludirajući na to što su dozvolili učešće Izraelu ove godine.

Klajn je danas na generalnoj probi trebalo da nastupa pre izraelske predstavnice, ali se nije pojavio na sceni. Reporteri Nova.rs nalaze se na licu mesta, u Malmeu.

Postoje glasine da se potukao sa fotografom izraelske delegacije, ali i da je ušao u sukob sa nekim od članova EBU. EBU je danas objavio da „ispituju detalje incidenta“, ali se više nisu oglašavali.

Holanski mediji su prvo nezvanično preneli da je Holandija diskvalifikovana sa Evrovizije, a sada su u zvaničnim informacijama naveli da je Klajnu „samo“ zabranjeno da nastupa do početka finala.

Sve na jednom mestu na shoppster.rs.

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare