Foto: Zoran Lončarević, Zoran Lončarević, Promo/ Serbia Fashion Week/ Svetlana Braun

Nakon odlaganja održavanja 14. "Nedelje mode" zbog vanrednog stanja u Srbiji, "Serbia Fashion Week" okupio je domaće kreatore u akciji "Maske za naše zdravstvene radnike".

 

Foto: Promo

Tako tim naše nacionalne „Nedelje mode“, umesto sa revijama, nastavlja sa društveno odgovornim akcijama. Prvo se stavio u službu pomoći starijim licima u Novom Sadu, a zatim je SFW okupio nekoliko srpskih dizajnera koji su, zbog nestašice, počeli da šiju zaštitne maske.

Foto: Promo; Radionica Marije Šabić

Marija Šabić, Bata Spasojević, Suzana Perić, Nataša Župac, Milica Tričković, Katarina Andrejić, Maja Krsmanović, Nataša Perkovski Adžić, Olja Srejić, Silvana Tošić, Nataša Cristonati i Zaga Kalmar prvi su domaći dizajneri koji su se priključili ovoj akciji.

Foto: Promo; Radionica Nataše Cristonati

 

Predsednica „Serbia Fashion Weeka“ i Nacionalne komore za modu Srbije, Svetlana Horvat, ponosna je na sve dosadašnje učesnike, a nada se da će se njihov broj i povećati.

„Raduje me što se u samom startu odazvao ovoliki broj modnih kreatora koji će s ljubavlju i u skladu sa propisima šiti pamučne zaštitne maske i na taj način dati svoj doprinos u ovim teškim vremenima u kojim su nam sloga i zajedništvo preko potrebni. Maske nastale u radionicama naših dizajnera doniraćemo kliničkim centrima i bolnicama kojima su one najpotrebnije. Pozivamo srpske dizajnere da se pridruže ovoj akciji i verujem da će onih koji će to učiniti narednih dana biti sve više i više“, poručuje Svetlana Horvat.

Foto: Promo; Radionica Nataše Cristonati

„Situacija je veoma ozbiljna i svi moramo da pokažemo maksimalnu odgovornost, disciplinu, ali i spremnost da budemo solidarni i da pomognemo drugima koliko nam mogućnosti dozvoljavaju. Zbog toga sam odmah prihvatila učešče u akciji koju je pokrenuo Serbia Fashion Week ‘Maske za naše zdravstvene radnike’. Sve svoje proizvodne kapacitete stavila sam u funkciju proizvodnje zaštitnih maski koje će biti distribuirane zdravstvenim ustanovama“, rekla je za Nova.rs Suzana Perić.

Foto:Zoran Lončarević

„Drago mi je da mogu šivenjem maski doprineti solidarnosti i dobronamernosti koja se uspostavila u našoj zemlji. Zahvalna sam SFW-u i Svetlani Horvat da je trenutno reagovala i inicirala ovu humanu akciju. Moj kreativni tim je sa oduševljenjem prihvatio ideju o doniranju maski, koje su sada deficitarne na tržištu. Radimo gotovo neprestalno i zahvaljujemo Bogu da imamo šansu makar i simbolično pomoći zajednici u ovim neizvesnim i teškim trenucima“, zaključila je kreatorka Marija Šobić.

Foto: Promo/ Serbia Fashion Week/ Svetlana Braun

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.