Foto: Instagram/elenakitic, EPA/JUSTIN LANE, Vesna Lalić/Nova.rs, EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Koliko puta ste na internetu nailazili na dvojnike javnih ličnosti za koje biste rekli da su preslikani, na primer, Rijana ili Anđelina Džoli? Tabloidi i inostrani portali puni su takvih tekstova koji ukazuju na mešusobne sličnosti anonimnih građana širom sveta i velikih holivudskih zvezda. Međutim, kada je u pitanju Balkan, ovakve sličnosti takođe postoje, ali i među našom estradom i glumcima.

Tako da, ukoliko bismo obratili pažnju na Instagram fotografije pevačice Elene Kitić, sličnost sa planetarno popularnom reperkom Niki Minaž je neminovna. Njih dve imaju identične crte lica, isti nos, blago kose oči, a pojedini fanovi pevačica navode i da im je konstitucija veoma slična.

Sličnost između ove dve dame dodatno pospešuje gotovo identičan stil koji „furaju“ na svojim društvenim mrežama.

Procenite sami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Kitić (@elenakitic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbie (@nickiminaj)

U ovom istom košu mogu se naći i manekenke Sofija Milošević i Džidži Hadid koje na većini fotografija izgledaju kao sestre bliznakinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFIA (@sofijamilo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Ovakva poređenja nisu ništa novo, pogotov ako se u obzir uzmu i raniji naslovi svetskih medija u kojima je pevačica Jelena Karleuša nazivana srpskom verzijom Kim Kardašijan. Njihove crte lica nisu baš toliko slične, ali figura i stil definitivno pariraju jedno drugom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Mladi glumac Ammar Mešić, koji se proslavio ulogom Strahinje u seriji „Igra sudbine“, takođe podseća na holivudsku zvezdu Vilijama Levija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ammar Mešić (@ammarsadvam)

Na listi „preslikanih“ javnih ličnosti nalaze se i pop zvezda Tejlor Svift, ali i naša pop pevačica Nevena Božović. Pored gotovo identičnih crta lica, obe imaju plavu boju očiju, sličnu frizuru, a odišu i sličnom energijom. Najbolje poređenje pomenutih pevačica možda prikazuju dve fotografiju u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.