Foto: Instagram/meelena91

"Mislim da je ovo velika lekcija o tome šta je u životu značajno, koliko neke stvari uzimamo zdravo za gotovo - kao što su zdravlje i sloboda kretanja, kao i da je krajnje vreme da usporimo i suočimo se sa odgovorom prirode na način na koji živimo", kaže u razgovoru za Nova.rs srpska influenserka Milena Tamburić, koja živi u Njujorku.

Milena je učestvovala u srpskom „X Faktoru“ 2013. godine, a trenutno živi u Njujorku, odakle se oglasila na društvenim mrežama, rekavši kako sumnja da ima simptome koronavirusa. Ona je za Nova.rs govorila o svom zdravstvenom stanju, ali i o pandemiji protv koje se ceo svet bori.

Navodeći da se sada oseća bolje, kao i da se nije testirala na koronavirus, Milena je objasnila da je ovo već dvadeset prvi dan kako vreme provodi u izolaciji.

PROČITAJTE JOŠ

„S obzirom na to da smo sa svih strana slušali koji su simptomi i kako ih treba tretirati, i s obzirom na to da nisam izlazila iz stana dvadeset jedan dan, kao i da se bolnicama javljaju samo slučajevi sa težom kliničkom slikom, nisam potražila pomoć. Osetila sam simptome slične koroni tek pre nekoliko dana, a stanje mi se u međuvremenu poboljšalo. Htela sam da sačekam i ne paničim. Da nije krenulo na bolje nakon toga, sigurno bih se obratila doktorima“, objašnjava Milena za Nova.rs i dodaje:

„Sada se osećam znatno bolje, simptomi su prošli ali i dalje ih prati slabost organizma, tako da planiram da mirujem, kako je i rečeno, bar još nedelju dana. Sa svojim dečkom sam u izolaciji preko tri nedelje i iskreno, karantin nam nije teško pao, jer smo oboje navikli da radimo kod kuće, a sada smo dobili i neko dodatno vreme za sebe, prijatelje, porodicu, nove hobije, knjige koje nismo pročitali, serije koje stoje na čekanju i slično.“

Milena je za naš portal takođe govorila i o trenutnom stanju koje zbog koronavirusa vlada na ulicama Njujorka, te je istkla da iz njenog ugla sve izgleda, kako kaže, sablasno.

„Stanje u Njujorku je svakodnevna tema svakih vesti tako da ne bih dužila. Iz mog ugla je sablasno videti prazne skverove, parkove, ulice kojima dnevno koračaju milioni ljudi. Mislim da je ovo velika lekcija o tome šta je u životu značajno, koliko neke stvari uzimamo zdravo za gotovo – kao što su zdravlje i sloboda kretanja, kao i da je krajnje vreme da usporimo i suočimo se sa odgovorom prirode na način na koji živimo“, govori ona i dodaje:

„Redovno pratim šta se dešava u Srbiji, jer su tamo moja porodica i prijatelji. Najviše od svega me pogađa neposlušnost građana u izvršenju odluka za karantin i policijski čas. Razumem da ljudi ne žele da veruju u opasnost i brzinu širenja ovog virusa iz straha, ali da svojom neposlušnošću ugrožavaju tuđe živote, ne mogu da verujem da ne shvataju.“

Kako je dodatno objasnila, u narednom periodu nije planirala da se vraća u domovinu, a u izolaciji vreme provodi čitajući knjige i radeći druge stvari za koje do sada nije imala vremena.

„Nedostaju mi porodica i prijatelji, normalno, ali ja u sam u Njujorku svojim izborom – sprovodim u delo svoje nove projekte i planove i nisam imala nameru da se vraćam u Beograd u ovom periodu svakako. Uskoro će se sve vratiti u normalu sve, pa i redovni letovi, tako da mislim da neće biti problema za moj povratak“, govori Milena za Nova.rs i dodaje:

„U izolaciji sam pročitala knjige koje ne stižem godinama, složila slagalice, pravila sadržaj za svoju platformu, posadila cveće po prvi put u životu, isprobala nove recepte, igrala društvene igre, pratila Jutjub treninge, odgledala filmove nagrađene Oskarom, napravila prolećno čišćenje ormara i odvojila odeću za doniranje, pisala, pevala, svirala, snimala videe za jutjub, i mnogo vremena provela na video pozivima sa porodicom i prijateljima. Ovo je vreme koje imamo sada i ko zna kada – treba ga iskoristiti pozitivno, produktivno, shvatiti ga kao dar i mogućnost da stignemo sve ono što u inače užurbanom svakodnevnom životu ne stižemo. Džite se, proći će i ovo.“

Za kraj, Milena je poručila da kao društvo moramo prebroditi krizu pandemije zajedno, bez straha i panike.

„Izuzetno je bitno da razumemo da smo svi u ovome zajedno. Kao društvo zavisimo jedni od drugih i verujem da ćemo iz svega ovoga izaći spremni da damo ruku i poguramo jedni druge kako bismo ponovo izgradili sistem u koji ćemo verovati“, zaključila je ona za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.