Srpska glumica koja je zbog nasilja otišla u prihvatilište doživela saobraćajku

Showbiz 28. sep. 202113:55
Podeli:
Vesna Pećanac Foto: Vesna Lalić

Petar Nikolić, sin glumice Vesne Pećanac i filmskog reditelja Živka Nikolića objavio je status na Fejsbuku u kom je naveo da je njegova majka imala saobraćajku i da je tom prilikom otkriveno i da je pozitivna na koronavirus. Prilikom udesa joj je slomljeno pet rebara.

„Keva mi imala saobraćajku juče. Klepio je auto i slomio joj pet rebara. U Kliničkom centru joj konstatovali pozitivnost na Kovid i sad je onako slomljenu prebacuju u Kovid bolnicu u Bataji. To znači da neću moći da je posetim. Drž’ se, Veki“, napisao je on na Fejsbuku.

PROČITAJTE JOŠ

Vesna je bila udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima – „Lepota poroka“ i „Čudo neviđeno“.

Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije „Đekna još nije umrla, a kada će, ne znamo“, a veliki deo karijere provela je u „Ateljeu 212“.

Iako je govorila da nikada ne želi da se penzioniše, porodične tragedije su na nju ostavile trag.  Za kratko vreme izgubila je muža i roditelje, te se povukla sa scene.

Svojevremeno je ispričala da su ona i njena porodica bili gladni.

„U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: ‘Meni su svi bedemi srušeni’. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: ‘Odigraj to na sceni. I to je život'“, rekla je ona za „Novosti“.

U javnost je 2006. godine dospela informacija da Vesnu navodno zlostavlja sin, prenosi „Blic“.

Glumica je tada iz porodičnog doma pobegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, kako bi se spasila zlostavljanja svog sina.

BONUS VIDEO: Ivan Gudelj o Maradoni

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar