Foto:Pritnscreen/youtube

Glumica i pevačica, Milica Ostojić poznatija kao Mica Trofrtaljka preminula je u 77. godini života.

Reditelj Srđan Dragojević, u čijim filmovima je igrala Mica, oprostio se od nje putem svog tvitera.

Foto:Pritnscreen/youtube

 

„Zbogom, draga Mico! Tvoje uloge su uvek davale nesto dragoceno i autentično mojim filmovima a ti si bila pravi laf i donosila smeh i radost na snimanje“, napisao je Dragojević.

Milicu smo gledali u filmu „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Lepa selo, lepo gore“, i drugim.

Inače, imala je veoma teško detinjstvo, kada je imala samo pet godina majka joj je preminula, a otac joj se ponovo oženio i dobio dvoje dece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe. U svojoj 17. godini za čoveka koga je videla svega tri puta u životu. Međutim, muž Radosav bio joj je velika podrška, a kako je pričala svojevremeno, da nije bilo njega ne bi bilo ni Mice Trofrtaljke.

Podsetimo, Ostojićka je davne 1968. godine pevala i Titu, a ovako se prisećala toga:

Foto: Zoran Lončarević

– Bilo je to u Domu sindikata na dodeli zlatnih i srebrnih ploča. Tito i Jovanka su sedeli u prvom redu, a ja sam pevala svoj najveći hit „Davorike dajke“. Kada sam sišla sa scene, prišao mi je neko iz organizacije i rekao da drug Tito traži da se vratim na binu i otpevam „Nišku banju“. Ih, jedva sam dočekala. Dok sam trčala ka bini pritrčao mi je neko iz protokola i održao slovo da se ne vrckam i ne izvodim kojekakve ludorije. Ali ja čim sam se dohvatila mikrofona i videla da je Tito odlično raspoložen, počela da igram čoček, njišući kukovima, i svim što uz tu igru ide. Cela dvorana me pratila aplauzom na čelu sa Titom i Jovankom – rekla je tada Milica.