Džejms Franko Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER

Glumac Džejms Franko, koji se proslavio ulogama u filmovima "Ananas Ekspres" i "Spajdermen", između ostalog je priznao da je spavao sa svojim studentkinjama, te da je bio zavisan od seksa.

Govoreći u podkastu „The Jess Cagle“, Franko je rekao da je, dok je predavao, „spavao sa studentkinjama, a to je bilo pogrešno“.

Kandidat za Oskara rekao je da nije osnovao školu da bi namamio žene u seksualne svrhe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Franco (@officialjamesfrancoo)


„Pretpostavljam da sam u to vreme mislio da, ukoliko je sporazumno, onda je u redu. Tada nisam bio bistre glave“, rekao je Franko.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac do sada nije javno komentarisao tvrdnje iznete protiv njega u januaru 2018. godine, kada je Los Anđeles Tajms objavio da ga je pet žena optužilo za ponašanje koje smatraju neprikladnim.

Franko je rekao da tvrdnje „nisu tačne“, ali je dodao da ne želi da „ugasi“ ljude čiji se glas nije čuo.

„U 2018. bilo je nekih pritužbi i jedan članak o meni i u tom trenutku sam samo pomislio: ‘Ućutaću, pauziraću’. Nije bio pravi trenutak da bilo šta kažem. Bilo je ljudi koji su bili uznemireni zbog mene i morao sam da saslušam“, objasnio je glumac.

Franko je takođe rekao da se borio sa zavisnošću od seksa nakon što se oslobodio zavisnosti od alkohola koju je razvio u mladosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Franco (@officialjamesfrancoo)

„Ranije sam se oporavljao od zloupotrebe supstanci. Postojali su neki problemi koje sam morao da rešim, a koji su se odnosili i na zavisnost. I tako sam iskoristio period oporavka da nekako počnem da ispitujem ovo i promenim sebe“, ispričao je Franko.

Sledeće godine, u oktobru 2019. godine, dve žene su podnele građansku tužbu protiv Franka, optužujući ga da je iskorišćavao ambiciozne glumce u svojoj sada već zatvorenoj školi i prevario mlade žene da snimaju eksplicitne scene seksa.

On je ove godine pristao da plati 2,2 miliona dolara za rešavanje građanske tužbe iz 2019. godine, prema dokumentima podnetim u Višem sudu u Los Anđelesu.

Bonus video

„Da bi obezbedio sredstva za film u Srbiji moraš da prođeš sito i rešeto“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.