Slavni glumac promenio veru zbog Srpkinje

Showbiz 22. apr. 202016:43 > 17:22
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Slavni holivudski glumac Kristijan Bejl samo je jedan od mnogih javnih ličnosti koje su promenili veru. On je u pravoslavlje prešao, nakon što je oženio Sibi Blazić, ličnu asistentkinju Vinone Rajder,  koja je srpskog porekla.

Naime, nakon što je supruga Toma Henka u nedelju čestitala vernicima pravoslavni Uskrs, u stranim medijima su se pojavili tekstovi koji govore o holivudskim glumcima koji su, baš poput Rite Vilson – Tomove supruge, pravoslavlne veroispovesti. Tako se pojavio spisak onih koji su kao i većina vernika u Srbiji, proslavljali Uskrs 19. aprila.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od njih je i Kristijan Bejl. Strani mediji su nakon njegovog prelaska u pravoslavlje brujali kako su se Kristijanova majka i sestra protivile tome i bile protiv veze sa Sibi, ali glumac nije odustao od ljubavi, a čak je čvrsto rešio da mu i deca znaju srpski jezik, navodi „TeenStar“.

Pored Kristijana, pravoslavne veroispovesti je i slavni oskarovac Tom Henks koga je ljubav navela da promeni veru.

“Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca,” rekao je jednom prilikom Tom.

Najpoznatiji supermodel na svetu Naomi Kembel, rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. Nju je, takođe, ljubav navela da promeni veru. Dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

Dženifer Aniston, jedna od najpoznatijih američkih glumica koja se proslavila u TV seriji “Prijatelji”, pravoslavlje je nasledila od oca, koji je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar