Sindikat estrade ponovo uputio zahtev za pomoć Vladi RS

Showbiz 29. jul. 202013:43
Podeli:
Foto: Arhiva/Medija centar Beograd

Prvobitni zahtev koji je još na početku pandemije Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije uputio Vladi RS da u paket mera budu uključeni i samostalni estradni umetnici, izvođači i saradnici nije bio usvojen u potpunosti. Naime, odlukom Vlade samo su samostalni umetnici uvršteni u program mera pomoći, dok su samostalni radnici u oblasti kulture, odnosno estradno-muzički izvođači, stručnjaci i saradnici izostavljeni.

Zbog toga je Sindikat u nekoliko navrata pisao na adresu Vlade da se i oni uključe u paket mera od čega je poslednji zahtev stigao ovih dana na adresu ministra finansija Siniše Malog.

PROČITAJTE JOŠ

„U nekoliko dopisa i telefonskom razgovoru koji smo vodili pre desetak dana informisao sam vas da su estradno-muzički izvođači i saradnici možda u još težem materijalnom položaju od mnogih drugih kojima je pružena pomoć, jer sami uplaćuju doprinose za socijalno osiguranje, a ne ostvaruju nikakve prihode. Imajući u vidu da će ovih dana Ministarstvo finansija i Vlada Srbije iz budžeta Republike Srbije opredeliti finansijska sredstva za drugi paket mera finansijske pomoći, molimo vas da tim paketom budu obuhvaćeni svi samostalni umetnici i samostalni estradno muzički izvođači i saradnici“, stoji između ostalog u dopisu koji je potpisao predsednik sindikata Dragiša Golubović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar