Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Poznati supermodeli Sindi Kraford, Linda Evanđelista, Kristi Tarlington i Naomi Kembel o svojim karijerama, uspesima i padovima govore u dokumentarcu "The Super Models".

Sindi je u pomenutom filmu prozvala čuvenu voditeljku Opru Vinfri, i to zbog intervjua iz 1986. godine, kada je Krafordova imala tek 20 godina i bila na početku karijere.

Ona se tada sa predstavnikom agencije „Elite Modeling“ za koju je radila, Džonom Kazablankom, pojavila u šouu kod Opre, a u pomenutom dokumentarcu našao se upravo isečak iz ove emisije. U njemu se, kako prenosi „Daily Mail“, čuje kako opra predstavlja tada mladu manekenku, a potom je pita: „Jesi li oduvek imala ovakvo telo? Ustani samo na trenutak. Ovo je ono št ja nazivam telom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Sindi je tada ustala i nervozno se smeškala, a sada je objasnila da joj je ova situacija bila veoma neprijatna.

„Bila sam kao neki predmet ili dete, vide me, ali ne čuju. Kada to pogledate današnjim očima, Opra kaže: ‘Ustani i pokaži mi svoje telo. Pokaži nam zašto si vredna biti ovde’. U tom trenutku to nisam prepoznala i, gledajući iz sadašnje perspektve, pomislila sam: ‘O moj Bože, to stvarno nije bilo u redu. Posebno od Opre!‘“, ispričala je Sindi, prenosi pomenuti medij.

Opra je dalje postavljala pitanja Džonu, koji je odgovarao i u Sindino ime. Između ostalog, voditeljka ga je upitala i da li agencija modele sprovodi kroz neku vrstu obuke.

„Sa Sindi je bilo mnogo više rada na psihi, nije bila sigurna želi li biti model… i malo po malo, njene ambicije rastu. Shvata da ako želi, može biti broj jedan u poslu“, istakao je Džon tada.

Foto:EPA-EFE/Niklas Halle’n

Krafordova ne krije da joj je često bilo veoma naporno i da je bilo trenutaka kada je mislila da će se onesvestiti od gladi.

„Imala sam 20 godina, napustila sam fakultet kako bih bila model u Čikagu i bilo je super. Zarađivala sam 1000 dolara dnevno. Tamo je glavni posao bio katalog. Bio je jedan glavni fotograf, Viktor Skrebneski, definitivno mentor u modnoj industriji i kada bi Viktor rekao: ‘Ne miči se’, mi se nismo mrdali. Tamo sam se onesvestila više puta. Pogotovo neposredno pre ručka, padnete u nesvest. A onda bi te podigli i ti bi sve ponovio“, prisetila se manekenka.

BONUS VIDEO: