Sergej Ćetković Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Koncert Sergeja Ćetkovića, koji je trebalo da se održi na Trgu slobode u Nikšiću povodom Dana državnosti Crne Gore, je otkazan.

Na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja gde su samozvane patriote pevača Sergeja Ćetkovića nazivale „ćetaljem“ i optuživale da se „prodao“.

Opština Nikšić sada je saopštila da je tačna informacija da je koncert Sergeja Ćetkovića, koji je planiran za proslavu Dana državnosti 13. jula, otkazan zbog, kako je saopšteno iz Kabineta predsednika opštine, “neformalnog obaveštenja” da je Ćetković na društvenim mrežama pretrpeo “niz uvreda i pretnji od strane struktura koje su prošle nedelje protestovale pred Vladom“, prenose Vijesti.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su rekli da su imali želju da za “najveći državni praznik priredimo našim sugrađanima i gostima iz drugih gradova jedno lepo veče sa regionalnom zvezdom iz Crne Gore.”

„Taj polusvet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pevaču zamerio što se preko svoje zvanične Instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio. Slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe su pokušale sprovesti i prilikom gostovanja najvećeg živog pesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao“, piše u saopštenju.

Opština je, kako navode, odlučila da honorar predviđen za njegov nastup uplati za lečenje Nikšićanina Boža Janjuševića.

BONUS VIDEO: Sergej Ćetković: „Ne odlaziš“ je pesma svih nas

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)