Foto: Promo

Prvu epizodu "Ubica" gledaoci će pretpremijerno moći da vide danas na portalu Nova.rs

Scenaristkinja jedne od najpopularnijih serija u Srbiji, Nataša Drakulić, u ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs otkriva šta će se dešavati u četvrtoj sezoni koja na televiziji Nova S startuje 2. marta.

O svim detaljima sa snimanja popularne serije, ali i o sadržaju željno iščekivanog nastavka Drakulićeva otvoreno govori za naš portal, osvrćući se na to šta se glumcima na setovima najčešće dešavalo i da li su među nekima od njih sevnule varnice. Ona je u susret novoj sezoni opisala i najneprijatniju situaciju koju su kolektivno doživeli i sa čime su sve morali da se suoče radeći na ovako velikom projektu.

Foto: Facebook/Nataša Drakulić/Miroslav Lekić

Kako si zadovoljna novom sezonom „Ubica“, koja uskoro kreće? Šta nas očekuje u novoj sezoni?                       

– Novom sezonom sam više nego zadovoljna, pogotovo što dramski tretiramo ozbiljnu temu silovanja i nadam se ćemo promeniti neke stvari po tom pitanju i ohrabriti žrtve da govore, ali i društveni sistem da im više pomogne.

Koja dogodovština sa snimanja ti izmami osmeh na lice?

Dogodovština uvek ima na pretek. Najčešće se naravno dešavaju kad glumci zaborave tekst ili nešto permutuju, a meni osmeh uvek izmami naš kuvar Andrej, koji kuva najbolje na svetu i nijednog dobijenog kilograma mi nije žao.

Foto:Nebojša Babić

Jedan od glavnih glumaca, Vuk Kostić, poznat je kao šaljivdžija na setu. Da li se nekada dogodilo da je svojim šalama prešao granicu?
– Vuk je anđeo i stub ove serije i može da radi šta god hoće. Najteži je kad treba da se skida u kadru (smeh). Tu bude rat.

Da li hemija između glumaca i glumica u seriji postoji i van kamera? 
– Naravno, jer bi teško stvari funkcionisale da nije toga. Pre svega među glavnim glumcima, koji imaju najviše snimajućih dana postoji iskreno prijateljstvo i kolegijalnost. Bude teških dana, ljudi smo, svako ima pravo na dobre i loše dane. Oni onda pokrivaju jedni druge, preuzimaju se krupni kadrovi na sebe dok se druga strana ne uharmonizuje i meni je to prelepo.

Da li si zapazila da je neko od njih ostvario prisniji odnos i da su se negde možda stvorile ljubavne varnice? 
– Ja uvek navijam za ljubav, ali na ovo pitanje ne bih smela da odgovorim.

Foto:Nebojša Babić

S obzirom na to da snimanja nekad traju i po ceo dan ili noć, da li se dešavalo da neko od glumaca ne može da izdrži pritisak, pa posustaje ili traži pauzu?
– Niko određeno i ništa određeno, ima napornih dana, ima teških vrućina, jer se mi uglavnom snimamo leti, surovih i zahtevnih scena, svačega ali onda se zastane, konsoliduje, ide dalje. Ponosna sam na ekipu iza kamere i hvala svakom čoveku ponaosob. Dugo smo zajedno, poznajemo se, radila sam mnogo različitih projekata, ali ovakve ljude i zajedništvo i ljubav ka projektu je teško pronaći.

Da li je Jelisaveta Orašanin nekada dolazila sa bebom na snimanje serije? 
– Jelić (Jelisaveta, prim.aut) nije, jer u trećoj sezoni, kada se poslednji put pojavila, još nije bila u drugom stanju. Presrećna sam zbog nje i Petre i nadam se da ću uskoro upoznati malenu gospođicu Teodosić. Ninin (Nina Janković, prim.aut) Vukašin nam je bio. Božanstven dečak.

Kakav je tvoj odnos sa glumcima privatno? Da li ih savetuješ? Da li si upućena u njihove živote van kamera? 
– Ja beskrajno poštujem glumce i mislim da je njihova profesija najteža u našem tzv. filmskom poslu. Istovremeno je i vrlo surova i neizvesna i potrebno je mnogo muke i odricanja, rada i truda. Profesionalno sam uvek tu za njih šta god da im treba, neke relacije sa godinama su naravno postale i privatne, pa se saveti dele međusobno (smeh).

Foto:Nebojša Babić

Ko ti je od novih glumaca koji se pojavljuju u novoj sezoni ostavio najjači utisak? 

– Boba Mićalović, sa kojom baš dugo nisam radila, a oduvek sam želela da bude deo našeg tima. Predivna je osoba. Boris Komnenić, sa kojim se znam, ali smo prvi put sad radili zajedno, Milena Đorđević takođe, Ivan Zekić, Pavle Jerinić, Vishar Viška iz Makedonije… Zoran Ćosić i Nenad Ćirić, koje pre nisam znala. Preskočiću nekog, što ne želim, pogotovo ne mlade glumce koji su brilijantni i kojima će igranje u „Ubicama“ biti prva uloga. Ima jedan čovek čije ime treba zapamtiti — Zlatan Vidović, član Narodnog pozorišta iz Banja Luke.

Da li si se nekada pokajala zbog izbora nekog od glumaca?
– Ja se kastingom, srećom, ne bavim. Gaga je tu nepogrešiv.

Ko najviše kasni, a ko je najodgovorniji? 
– Kasni se samo oko saobraćaja. Glumci nikad, a najodgovorniji, najpedantniji, najtačniji i uvek spreman na sve je apsolutno Tika Stanić. Kralj.

Foto:Nebojša Babić

Da li ćemo i u ovoj sezoni biti svedoci eksplicitnih scena? 
– Eksplicitnih ili implicitnih, uvek.

Zašto je Jelisaveta uvek ima najviše seksi scena? 
– Ja ne znam i nikad nisam videla zgodniju ženu od nje. Ona je prvo ortakinja, dobra glumica, karte su se lepo namestile da igra ulogu Tijane i hvala joj na poverenju što ju je prihvatila.

Tokom prethodnih sezona, svaka prva epizoda započeta je nekom narodnom/kafanskom pesmom. Da li je to slučaj i sada, i ako jeste, koja će to pesma biti? 
– Naravno. Posle Halida Bešlića, nažalost pokojnog Šabana Šaulića, Saše Matića, sada imamo ženski vokal. Aleksandra Prijović, koja nam je uz pesmu i igrala u seriji, i to ne malu ulogu. I snašla se sjajno. Predivna osoba. Imaće veliku karijeru iako je već i ima.

Foto:Nebojša Babić

Da li među glumcima postoje nesuglasice na setu? 
– Ne. Imamo „dream team“, profesionalce, odgovorne ljude, posvećenike svom poslu.

Ko se od glavnih likova iz prve sezone, pa sve do sada, najviše promenio? Da li se neko uobrazio? 
– Niko, apsolutno. Mnogi su se samo prolepšali (smeh).

Koja je najvatrenija scena koju ćemo moći da vidimo ove sezone, i između koga? 
– Nešto valjda treba da ostane iznenađenje (smeh).

Marko Janketić, nedavno je izgubio oca, koji je između ostalog jedan od naših legendarnih glumaca. Koliko je to na njega uticalo i kako se držao tokom snimanja serije? 
– Nismo počeli da snimamo ovu četvrtu sezonu u vreme kada se sve to nažalost dešavalo. Znam da mu nije bilo lako i život ti nikad ne može biti isti kad ostaneš bez roditelja, pogotovo takvog velikog roditelja i velikog čoveka kakav je bio Miša Janketić. Drago mi je što je i on sam bio deo „Ubica“ u drugoj sezoni, u maloj ulozi doduše, ali glumci to već znaju bolje. Nema malih i velikih uloga. Ima samo život između, koji brzo prođe.

Foto:Nebojša Babić

Možeš li nam ekskluzivno otkriti najveće iznenađenje koje nas očekuje u ovoj sezoni?
Ima nekoliko scena zbog kojih se vredelo roditi da ih zamisliš, a onda da shvatiš da je sve prevazišlo i to što si zamislio. Hvala Milošu Kodemu, Ivanu Živkoviću, Miroslavu Lekiću.

Da li se dešava da neko od glumaca ima problema da paralelno vodi projekte koje je prihvatio u isto vreme? Kako se takve stvari rešavaju na setu? 
– Ne, zato služe dobre pripreme, čvrst plan snimanja koji nije lako napraviti, ali kad se napravi, to je Biblija. Živela naša pomoćnica režije i rediteljka jedne od epizoda, Maša Nešković.

Koja je najneprijatnija situacija koju pamtiš sa snimanja nove sezone? 
– Komarce (smeh).