Sara Jo nastupa na World Prajdu u Kopenhagenu

Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sara Jo će u subotu, 21. avgusta, nastupiti na zatvaranju ovogodišnjeg World Prajda u Kopenhagenu. Ovo će biti prvi put da neko iz Srbije nastupa na ovako značajnoj manifestaciji, što će biti uvod u EuroPride 2022 koji će se održati u Beogradu u septembru 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada je usledio poziv da nastupim na World Prajdu u Kopenhagenu bila sam počastvovana i srećna što ćemo zajedno moći da pošaljemo poruku ljubavi i pozovemo ljude iz celog sveta da dođu u Beograd na EuroPride sledeće godine. Za mene će ovo biti posebna prilika da pred publikom iz celog sveta izvedem svoju muziku, a sve će to pratiti koreografija osmišljena samo za ovaj nastup. Radujem se“, kaže Sara Jo.

Sara Jo će na sceni u Kopenhagenu izvesti svoje hitove „Bez sna“, „Mili, mili“ i „Nemam vremena za to“ u novim aranžmanima, a scenski nastup biće upotpunjen kostimom koji potpisuju mlada dizajnerka iz Srbije Nina Mandić. U zahtevnoj koreografiji, na bini će je pratiti četiri plesačice, a njihov ples biće upotpunjen posebnim video materijalom sa porukama ljubavi. Sari će se na sceni pridružiti i dreg kraljice iz Beogada Alex Elektra i Dita Von Bill.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ovo će biti prvi put da neko iz Srbije nastupa na World Pride-u. Odabrali smo da to bude Sara iz istih razloga zbog kojih smo odabrali da bude kuma – tokom svoje karijere, beskompromisno je bila uz LGBTI+ zajednicu i uvek je stajala na strani ljubavi i jednakosti. Ovo je početak promo-kampanje za EuroPride 2022 koji će se održati u Beogradu od 12. do 18. septembra 2022. godine a koja je važan mehanizam podizanja vidljivosti problema LGBTI+ zajednice u Srbiji, ali i velika prilika da u Srbiju dođe desetine hiljada turista. Sigurni smo da će EuroPride premašiti svačija očekivanja, a nastup Sare Jo i dreg kraljica Alex Elektre i Dite von Bill je samo mala najava onoga što nas čeka u Beogradu sledeće godine“, kaže Marko Mihailović, direktor „Beograd Prajda“.

Utisak nedelje Marko Mihailovic
Marko Mihailović, emisija Utisak nedelje Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pop zvezda Sara Jo već je ranije poznata kao javna ličnost koja je koja je svojim radom, borbom, solidarnošću i javnim zagovaranjem dala doprinos poboljšanju položaja LGBTI+ osoba, zbog čega je 2019. godine i proglašena za kumu beogradskog Prajda.

World Prajd održava se u Kopenhagenu od 12. do 22. avgusta pod sloganom “You are incuded” i centralni događaji su koncerti na kojima nastupaju velike svetske zvezde. EuroPride 2022 održava se od 12 do 17. septembra 2022 u Beogradu koji će te godine biti prestonica svih evropskih prajdova. “Bogat program je uveliko u pripremi.” – najavljuju organizatori.

Bonus video

Koncert Amire Medunjanin na Banjaluka Festu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar