Foto: Facebook/Sandra Obradovic

Manekenka Sandra Obradović pre dve nedelje iznela je u javnost priču da ju je bivši partner Vladimir Babić pretukao, te da joj je oduzeo njihovog sedmomesečnog sina Andreja. Vladimir je juče ispred Centra za socijalni rad Zvezdara doveo sina kako bi ga Sandra, posle 12 dana, videla na sat vremena videla.

Sandra je nedavno istakla da je već duže vreme žrtva nasilja, ali da o tome nije govorila iz straha koji je imala. Ona je sada za Nova.rs iznela svoju stranu priče o tome šta se dogodilo sporne noći kada je izbio incident, posle čega je manekenka dobila prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira, a dete, kako Sandra kaže, privremenom odlukom nadležnih trenutno kod oca.

PROČITAJTE JOŠ

Juče ste išli ispred Centra za socijalni rad. Šta se tačno desilo tamo?

– Tražim odgovore na pitanja, kao i papire na uvid zašto mi je sedmomesečna beba oteta bespravno i zašto nije pored svoje majke.

Šta je uloga Centra za socijalni rad u celoj priči i šta se trenutno dešava?

– Trenutno se dešava da sam podnela tužbu za hitnu meru vraćanja deteta meni kao majci, jer po porodičnom zakonu beba treba da je pored majke, a država da štiti majke i decu.

Rekli ste nedavno da nije istina da je Vladimir prijavljivao slučaj Centru za socijalni rad, te da oni nisu reagovali, kako se onda ipak desila vaša poseta Centru juče?

– Moje dete nije bilo u sistemu socijalnog centra kada je Vladimir pričao o tome uveliko i davao izjave svuda. Dete je u sistemu tek od pre par dana, kada sam ja pokrenula čitav slučaj i borbu za njega.

Foto: Facebook/Sandra Obradovic

Juče ste nakon 12 dana videli sina, kako ste to podneli?

– Preteško… Tužna sam, nesrećna, srce mi se slomilo. Pati, nesrećan je, vidim da mu je teško koliko i meni. Jako smo povezani. Nismo se odvojili od kada sam ga rodila. Ova bol koju sada osećam nema cenu. Na sat vremena videti biće koje je ceo moj svet i život je jedna velika nepravda.

Kako je dete uopšte završilo kod oca? Ko je doneo odluku da dete bude kod njega?

– Ovo je trenutna odluka. Ja upravo vodim borbu danima da dobijem odgovore na ovo vaše pitanje kako je dete završilo kod oca i ko je doneo tu odluku. Još uvek nisam dobila nijedan dokument koji mi daje odgovor na ovo što pitate.

Foto: Facebook/Sandra Obradovic

Zbog čega vas Vladimir Babić optužuje da ste neodgovorna majka?

– Zbog toga što na taj način želi da pokuša da opravda to što je on nasilnik i neko ko je vršio psihičko i fizičko nasilje nada mnom.

Babić se poziva na to da često konzumirate alkohol. Koliko u tome ima istine i da li je tačno da ste bili pod dejstvom alkohola te večeri kada je sporni snimak nastao?

– On nije doktor, niti neko ko može da dodeljuje nekome dijagnoze po sopstvenom nahođenju. To je čista laž, neistina, i njegova farsa da me predstavi nepodobnom majkom.

Protiv vas je podneta krivična prijava za remećenje javnog reda i mira. Koliko to sada utiče na celu situaciju sa detetom?

– To nema nikakve veze sa situacijom sa detetom. Ta krivična prijava je upravo nameštaljka dotičnog nasilnika.

View this post on Instagram

Imam potrebu da sa svima vama podelim moju stranu price… moje ime je Sandra Obradovic, i u prvi plan bih istakla da je za mene u zivotu najbitnija uloga to sto sam majka jednog predivnog andjela koji se zove Andrej i ima samo 7 meseci i nije pored mene dok vam sve ovo pisem… Osim sto sam majka, smogla sam snage da priznam i da sam zrtva psihickog i fizickog nasilja vec dve godine od strane oca svog deteta.Nasilje nadamnom pocelo je dok sam bila u drugom stanju, kada sam vise puta zavrsavala u bolnici Narodni front i moglo je da se desi da se prevremeno porodim. Moja trudnoca bila je rizicna zbog udaraca koje sam dobijala skoro svakodnevno, kao i samog stresa, ali sam zbog straha o tome tada cutala i kao jedini prioritet u tim momentima sam videla da rodim svoje dete zivo i zdravo.Mozda ce neko reci da sam naivna, ali sam tada verovala da ce se nakon porodjaja neke stvari smiriti i promeniti, ali je postalo cak i gore, do granice nepodnosljivog…. Desavalo se da me udara i dok dete drzim u narucju.Otac mog deteta je nazalost vrlo mocan u ovom gradu, pa reci i pretnje koje mi je svakodnevno izgovarao nisu bile ni malo naivne i ulivale su mi ozbiljan strah. Osim sto me je vredjao, ponizavao, omalovazavao, govorio je da ce mi oduzeti dete, da ce me ubiti, da ce potplatiti ceo grad i da ima veze i poznanstva u svim drzavnim ustanovama, kao i u medijima, rekao mi je da ima toliku moc da me predstavi najgorom osobom, majkom i da ce me smestiti u ludnicu.I pored svega toga skupila sam hrabrosti i snage i odlucila sam se da verujem u pravni sistem nase drzave, pa sam preduzela sledece korake i pokusala da pronadjem pravdu na tom putu…

A post shared by Sandra Obradovic (@missobradovic) on

Da li planirate da pokušate sudskim putem da vratite dete?

– Naravno. Sudskim putem sve i radim.

Iz Tužilaštva smo dobili informaciju da nema elemenata za krivično delo nasilje u porodici. Kako to tumačite?

– Nisam sigurna ko vam je dao tu informaciju, niti ko vam je tako nešto potvrdio, s obzirom na to da je krivična prijava podneta.

Rekli ste da vas je Vladimir tukao i maltretirao tokom trudnoće. Zbog čega ga nikada niste prijavili?

– Zbog straha, njegovih pretnji i svega šta bi usledilo. Najbitnije mi je bilo da rodim svoje dete živo i zdravo. Tada sam samo o tome razmišljala. Kasnije kada se to nastavilo, prijavila sam ga.

Šta je presudilo da ipak sve iznesete u javnost?

– To što mi je oteo dete i odvojio ga od majke. Naravno da ću istinu dati u javnost i apelovati na državu i apsolutno sve ljude koji mogu da mi pomognu da vratim svog sina u svoj zagrljaj.

Foto:Screenshot/Instagram/missobradovic

Da li mislite da ste tretnutno u lošijoj poziciji za pregovore oko deteta i zašto?

– Ja nisam moćna kao dotični, niti imam novca kao on da potkupim mnoge ljude. Ja sam jedna obična žena, majka, koja je nažalost dovedena u situaciju da se bori za poziciju umesto da je pored svoje bebe.

Nedavno ste rekli kako se sve ovo dešava jer je Vladimir „moćan muškarac“, te da ima leđa, tj. one koji ga štite. Možete li nam reći nešto više o tome? Ko su ljudi koji stoje iza njega?

– Kao što vam je neko tvrdio da ja nemam osnova za krivičnu prijavu, verujem da ćete moći isto tako da pronađete nekoga ko će vam opširnije reći ko je Vladimir i kakav je njegov dosije.

Redakcija Nova.rs je nakon razgovora sa Sandrom kontaktirala Centar za socijalni rad Zvezdara kako bismo proverili detalje ovog slučaja, koji već dve nedelje zbunjuje javnost, ali od njih još nismo dobili nikakav odgovor.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)