Sajentološka crkva pokušava da ućutka žrtve silovanja glumca

Showbiz 01. jul. 202000:04 > 00:06
Podeli:
Deni Masterson Foto:Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Američki glumac Deni Masterson je uhapšen 17. juna ove godine i optužen za višestruko silovanje tri žene. Pored njega, optuženi su svi bivši članovi sajentološke crkve, kojoj je 44-godišnji glumac posvećen.

Prethodno su četiri žene, uključujući i tri koje su podnele krivične prijave, podnele građansku tužbu protiv Denija i crkve, optužujući crkvu da ih uznemirava zbog toga što su napad prijavile vlastima.

PROČITAJTE JOŠ

„Naši klijenti su prijavili seksualne napade koji su učinjeni od strane članova sajentološke crkve. Sajentološka crkva je pokušala da prikrije seksualne napade.  Sistematično su ih maltretirali, ugrožavajući privatnost njih i njihovih porodica, te im, u nameri da ih ućutkaju, namerno prouzrokovali emocionalni stres“, rekao je advokat napadnutih žena.

Crkva je negirala sve tvrdnje iz tužbe i demantovala priču u medijima. Deni je insistirao na tome da je nevin po svim građanskim i krivičnim prijavama. Njegov advokat Tomas Mesereu je rekao da je glumac „u potpunom šoku“ zbog optužbi i napada koji su se navodno dogodili pre 20 godina.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar