Romana u dugovima zbog stana: Zadužila se kod kamataša

Showbiz 26. jun. 202020:02
Podeli:
Romana Panić Foto: E stock/Strahinja Kostić

Romana Panić, koja je sa agentom za nekretnine Filipom Mrkajićem osuđena na 12 meseci zatvora u Australiji zbog korišćenja sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankome, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice, pre dve godine zapala je u velike dugove, ekskluzivno saznaje portal Nova.rs.

Pošto je navika da živi na visokoj nozi, a nije imala posla kao pre nekoliko godina, pevačica je bila prinuđena da pozajmi novac od nekoliko moćnih prijatelja, i napravila dogovor oko isplaćivanja pozajmice u ratama, govori prijatelj blizak pevačici za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Poznata Banjalučanka navodno je tada živela u u ubeđenju da će doći do većeg novca i obogatiti se jer je bliskim prijateljima često govorila da mora za započne još neki biznis pored pevanja i tezgarenja po klubovima.

– Da nam je neko pričao da će Romana dozvoliti sebi i upustiti se u mutne radnje niko ne bi poverovao. Dosta vremena smo provodili s njom i znamo da nikad nije bila iz te priče. Uvek je vesela, raspoložena, pa čak i kad je u ljubavi bila razočarana. Umela je da se nosi sa problemima. Međutim, čoveku uvek mogu pasti na pamet neke stvari, kao konkretno ova što je njoj pala oko pljačke –  govori dalje Romanin prijatelj, koji je insistirao da ostane anoniman.

On je potom za Nova.rs objasnio i kada su počeli pevačicini finansijski problemi.

– Sve je počelo od kupovine stana. Mnogo se založila za tu nekretninu jer je navikla sve sama da plaća i uvek je bila džek u društvu. Makar se i pomučila, ali nije imala sponzore, niti ljude koji su joj davali novac. Pretpostavljam da zbog toga i jeste sad u problemima. Tada je pozajmila novac, pa vratila, da bi se kasnije opet zadužila i teško da je tek tako mogla da izađe iz dugova. Sa jednim momkom dogovorila se da uzme novac pod kamatu, pa mu je mesečno isplaćivala ratu, a nekad je davala i deo glavnice. On je bio tolerantan prema njoj, ne znam zbog čega se onda upistila u kriminal. I dalje niko iz okruženja ne može da poveruje u to.

Foto: Vesna Lalić

Podsetimo, nakon što su Romana Panić i Filip Mrkajić privedeni, on je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, a pevačica za 16. Oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip 14,  a Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca. Sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu. Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Kada je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, policija je pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira Romaninu majku Gordanu, koja inače živi u Banjaluci, ali ona nikada nije odgovorila na naše pozive ili poruke.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar