Riz Viterspun
Riz Viterspun Foto: EPA-EFE/Chris Pizzello

Medijska kompanija koju je osnovala Riz Viterspun procenjena je na 900 hiljada dolara, a kako piše "The Hollywood Reporter", kupili su je Tom Stags i Kevin Majer, uz podršku firme "Blackstone".

PROČITAJTE JOŠ

Kompanija „Hello Sunshine“ je producirala nekoliko velikih projekata, poput serija: „Male laži, The Morning Show i Little Fires Everywhere“, u kojima je glumila i sama Viterspun.

Uprkos tome, neki su smatrali da je cena od milijardu dolara, koliko se pretpostavljalo da bi posao mogao vrediti, prevelika za kompaniju koja ipak nema opsežan katalog prethodnih projekata.

Cena od 900 hiljada dolara, piše u ponedjeljak časopis „People“, ogromna je i za holivudske standarde.

Glumica je vlasnica kompanije zajedno sa suprugom Džimom Todom i Setom Rodskim, kao i investitorima „AT&T“ i „Emerson Collective Laurene Powell Jobs“, izveštava THR.

Viterspun i izvršna direktorka kompanije Sara Harden nastaviće da vodi kompaniju i ostaće vlasnica udela, a pridružiće se i odboru nove medijske kompanije.

„Danas je obeležen ogroman trenutak za „Hello Sunshine“. “

Osnovala sam ovu kompaniju kako kako bih promenila način na koji se na žene gleda u medijima. U posljednjih nekoliko godina gledali smo kako naša misija napreduje kroz knjige, TV, film i društvene platforme.

Danas činimo veliki korak napred u partnerstvu sa Blekstonom, što će nam omogućiti da ispričamo još zabavnije, uticajnije i prosvetljujuće priče o životima žena na globalnom nivou „, izjavila je Viterspun i dodala kako je vrlo uzbuđena zbog budućnosti ove kompanije.

„Posvećena sam nastavku stvaranja mogućnosti za filmadžije, autore i stvaraoce, bez obzira na njihova iskustva i pozadine, da ispričaju svoje priče na svoj način i da dopru do više publike koja će videti da su njihove priče važne.“

„Ovo je jedinstveno vreme u našem svetu u kojem umetnost, produkcija i mediji ovim stvaraocima omogućuje da ispričaju svoje priče, a „Hello Sunshine“ je tu da svetla reflektora usmeri na njihovu neverovatnu kreaciju.“

„Izuzetno sam ponosna na tim koji nas je doveo do ovog neverovatnog trenutka i oduševljena sam što radim sa Blekstonom, Kevinom i Tomom na razvoju medijske kompanije sedeće generacije. Spremni su predano pomoći našoj misiji osnaživanja žena i ljudi koji ih slave. Jedna po jedna priča“, navodi u izjavi Witherspoon.

Kompanija „Hello Sunshine“ je uglavnom adaptirala filmove i televizijske serije temeljene na knjigama koje je glumica pročitala. – piše Tportal

Trenutno rade na adaptaciji filma „Djevojka iz močvare“ i „Plavuša s Harvarda 3“, za koje su scenarije napisali Mindi Kaling i Den Gor.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)