Riz Viterspun
Riz Viterspun Foto: EPA-EFE/Chris Pizzello

Prodaja medijske kompanije "Hello Sunshine" za Riz Viterspun je bila samo sledeći korak u misiji donošenja filmskih i televizijskih projekata predvođenih ženama pred širom publikom.

Gostujući u utorak u CNBC-jevoj emisiji „Tech Check“, glumica koja je medijsku kompaniju osnovala 2016. godine rekla je voditeljki Džuliji Borstin kako će novčana infuzija pomoći mlađanoj intertejment grupaciji eksponencijalan rast.

„Samo udvostručujemo našu misiju. Sada ćemo biti u mogućnosti da ispričamo više priča, zaposliti više filmadžija, promovisati i uzdignuti još više autora“, rekla je Viterspun .

„Hello Sunshine“ je dobio brojne ponude, uključujući i Epleovu, a većinski udeo kupila je kompanije „Blackstone Group“, predvođena bivšim Disnejevim direktorima Kevinom Majerom i Tomom Stagsom. Posao koji su dogovorili vredi navodno 900 miliona dolara.

„Kad smo pre četiri i po godine pokrenuli kompaniju, krenuli smo sa vrlo specifičnom namerom kako želimo da je gradimo. Napravili smo korak unazad i pitali se kako se postaviti za sledećih 5 do 10 godina rasta“, rekla je izvršna direktorka tvrtke Sara Harden.

Viterspun i Harden će i dalje će nadzirati svakodnevno poslovanje „Hello Sunshine“, a pridružiće se i upravnom odboru još neimenovane kompanije.

Kompanija „Hello Sunshine“ je počela da stvara sadržaj usresređen na glas žena i do sada je producirala serije poput HBO-ovih „Malih laži, Huluovih Little Fires Everywhere i Aplleovog The Morning Show“.

Sa porastom striming tržišta i mogućnosti koje ono nudi, porasla je i potražnja za sadržajem. Uz Blakstonovu podršku, „Hello Sunshine“ će moći da producira još više serija i filmova, što kompaniju za ove platforme čini privlačnim igračem. Ne treba zaboraviti i solidne rezultate koje su serije u njihovoj produkciji ostvrarile u nominacijama za Emi.

Viterspun  ističe kako je kompanija zahvaljujući društvenim mrežama uspela da unese i želje publike. Glumica je aktivno posvećana ovoj zajednici, lično onima koji su deo njenog „Book Cluba“.

Kao strastvena čitateljka, Viterspun je odabrala brojne knjige za televizijsku adaptaciju.

„Pre sedam godina nismo imali ovakve mogućnosti. Snimala sam filmove u vakuumu. Nikad zapravo nisam znala ko ih gleda, kakve osećaje bude.

Sad imam zaista sjajan odnos jedan na jedan s ljudima širom društvenih mreža. Zaista možemo shvatiti i ispitati tačno ono što publika želi da vidi“, kaže Witherspoon.

Hello Sunshine takođe producira i serije i emisije bez scenarija, a pre godinu i po dana pokrenuli su i odeljak animacije za decu. – piše Tportal

„Zaista sam uzbuđena što ćemo proširiti našu misiju na animaciju kako bismo dopreli do više mladih žena koje veruju u ideju da žene mogu biti heroji lične priče i učiniti to autentično pravim kreatorkama“, rekla je Viterspun .

Bonus video: 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)