Mina Vrbaški, Stanija Dobrojević i Soraja
Mina Vrbaški, Stanija Dobrojević i Soraja Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Zoran Lončarević/E-Stock_Miloš Rafailović

Afera elitna prostitucija poslednjih nedelja trese Srbiju, a brojne starlete koje su se naciji predstavljale kroz rijaliti programe povezivane su sa najstarijim zanatom.

U velikoj policijskoj akciji u Beogradu nedavno je privedeno 29 osoba, koje se sumnjiče da imaju veze s elitnom prostitucijom. Kako se navodi, devojke su podvodili Duško Banjac, fitnes instruktor Nikola Anđelić, Dušica Grabović, Jelena Jojić Madam i Ana Marija Kikoš.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je većina njih negirala da se ikada bavila elitnom prostitucijom, brojne učesnice rijalitija često su dovođene u vezu sa ovim poslom.

Mihailo Maksimović, bivši makro, šokirao je javnost kada je opisivao svoje radnice koje su učestvovale i u rijaliti programima.

„Jednu učesnicu znate, ona je ulazila navodno kao gost, mislim da će vam biti očigledno ko je ova osoba, ja sam joj dao ime Darija, ona je najviše prozivala ostale devojke, vrlo glasno, da se bave najstarijim zanatom, svađala se sa devojkama, popularna je, starleta je i ima veze sa Amerikom“, naveo je podvodač.

„Malu ‘Janu’ nisam hteo da primim da radi, jer je u tom momentu bila maloletna, ali kasnije kada je ona ušla u Zadrugu, sam video da je ta devojka po temperamentu ni kasnije nije mogla da sarađuje sa mnom. Ta devojka je inače, vitka, bila je jako mlada kada je ušla u Zadrugu, inače plava je i imala je jako jako burne svađe sa svima i sa svojim partnerima tamo. Bila je dosta u žiži javnosti zbog tog svog ponašanja“, rekao je on, pa pomenuo još dve devojke:

„‘Anja i Sara’ su takođe bile u ‘Velikoj kući’ – Zadruzi. Otkriću vam da u imenima ‘Anja’ i ‘Sara’ postoji simbolika. Što se tiče Anje, ona je imala obline, prirodne obline, ona nije bila svadljiva, ima dvadeset i par godina. Vrlo je mala razlika između njenog pravog imena i ovog koje je stavljeno. Isto važi i za Saru. Sara je jako vitka devojka, jako mlada devojka, temperamentna i pravila je ekscese i vrlo, vrlo burne svađe je imala u Beloj kući, za razliku od Anje koja je temperamentom mnogo mirnija. Sara je bila crnka.“

Među brojnim starletama koje su optuživane da se bave elitnom prostitucijom većina je dobro poznata javnosti.

Učesnicu Zadruge Staniju Dobrojević mediji su u više navrata povezivali sa prostitucijom, a pisano je (ali nikad i dokazano) da je u Dubaiju prodavala svoje telo za 500 dolara. Ona je sve navode demantovala navodeći da je u pitanju nameštaljka.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Ime Soraje Vučelić nebrojeno puta je bilo povezivano sa prostitucijom, a mediji su je dovodili u vezu sa fudbalerima i biznismenima – što domaćim, što inostranim.

Poznata su njena učestala putovanja po svetu, kao i objavljivanje skupih stvari i komada od kojih mnogi koštaju po više hiljada, pa čak i desetina hiljada evra. Ni za Soraju se nikad nisu pojavili konkretni dokazi da se ikad bavila najstarijim zanatom na svetu, pa je i ona na sličan način demantovala navode da prodaje svoje telo za novac i skupe stvari.

Soraja Vučelić
Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Jedan od učesnika rijalitija Zadruga, Dejan Dragojević, u programu uživo je tvrdio da se Soraja bavi elitnom prostitucijom, kao i da je njene usluge tražio i Nejmar.

Učesnica Zadruge Ana Korać takođe je bila na meti kad su optužbe za elitnu prostituciju u pitanju. Ona je dovođena u vezu sa uhapšenim estradnim makroom, ali je, navodno, uspela da dokaže da nisu tačne insinuacije da se bavi najstarijim zanatom.

Ana Korac
Ana Korać Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Još jedna devojka koju je iznedrio rijaliti, Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, dovođena je u kontekst sa prostitucijom.

Ona je krajem 2014. godine, zajedno sa još nekoliko devojaka, uhapšena u Beogradu. Tada je čak nekoliko dana provela u zatvoru jer je odbila da plati novčanu kaznu.

Mimi Oro Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, 2020. godine je uhapšena zbog sumnje za podvođenje i organizovanu prostituciju, kada je navodno pokušala da ilegalno pređe granicu preko reke Drine u čamcu.

Popularnost je stekla u rijalitiju „Parovi“ u koji je ušla 2015. kada je imala 23 godine. Ostala je upamćena po intimnom odnosu sa Nenadom Marinkovićem Gastozom, dvostrukim pobednikom ovog rijalitija, a spekulisalo se i da je bila trudna s njim. Međutim, Tijana je posle pričala da je to bio samo marketinški trik.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

I Ime Sanje Stanković se često dovodilo u vezu sa elitnom prostitucijom, a pogotovo od trenutka kada ju je Stanija Dobrojević u Zadruzi pitala da li joj nešto znači ime Mihailo, kako se pretpostavlja aludirajući na osuđivanog makroa Mihaila Maksimovića.

Sanja Stanković
Sanja Stanković Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Pobednica rijalitija Parovi Ružica Veljković i ranije je bila povezivana sa elitnom prostitucijom, a u žižu javnosti je opet dospela nedavno, nakon hapšenja menadžera Duška Banjca, koji je optužen da je podvodio devojke.

Prema pisanju Kurira, jedna od devojaka koje su uhapšene u akciji protiv organizovanja prostitucije, M. H., potvrdila je da se bavi najstarijim zanatom i detaljno opisala s kojim koleginicama je orgijala u Makedoniji, kao i koliko je koja zaradila. Ona je, navodno, tvrdila da je u taj posao krenula sa Ružicom, koja se posle pobede u „Parovima“ 2016. povukla iz javnosti.

Ružica Veljković
Ružica Veljković Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić

Veljkovićeva je te navode negirala, ističući da se nikada time ne bi bavila.

U leto 2019. godine je u jednom beogradskom hotelu zbog prostitucije uhapšena poznata učesnica rijaliti programa Senada Nurkić, alijas Maca Diskrecija, i to, navodno, dok je bila sa klijentom.

Maca Diskrecija
Maca Diskrecija Foto: E-Stock/Rajko Ristić

Ona je tada završila kod prekršajnog sudije, a izrečena joj je zatvorska kazna, koja se mogla zameniti i novčanom. Pošto je Nurkić odmah uplatila iznos kako bi izbegla zatvor, puštena je na slobodu. To nije bio prvi put da je Senada dobila prekršajnu prijavu zbog bavljenja najstarijim zanatom. Ona je još u januaru 2017. godine priznala da se bavi prostitucijom, a javno je govorila čak i o svom cenovniku.

Još samo jedna učesnica rijalitija je javno priznala da se bavila prostitucijom, a u pitanju je Mina Vrbaški. Ona je pred kamerama u zadruzi iznela priznanje da se sa 16 godina bavila prostitucijom tvrdeći kako je to radila da bi zaradila novac za sebe i porodicu.

Foto: E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

„To nisam bila ja. To je bila osoba koja je sebe prodala i sebe dala, izneverila ono što je rekla da nikada neće postati zarad nekih drugih stvari“, rekla je ona tada.

BONUS VIDEO: Nataša Bekvalac o prostituciji

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)