Koncert grupe Beogradski sinidkat na Tašmajdanu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Građanska inicijativa "21.maj" uputila je inicijativu ministru unutrašnjih poslova Crne Gore Filipu Adžiću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da se Feđi Dimoviću, frontmenu grupe Beogradski sindikat zabrani ulazak u Crnu Goru, kako piše CDM.

Ovim povodom oglasio se reper, pa je na Instagram profilu izneo svoj stav o nastaloj situaciji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Očigledno ima onih koji bi u 21. veku proganjali i kažnjavali neistomišljenike zbog ‘verbalnog delikta’. Čupanjem iz konteksta jedne izjave iz intervjua koji je odisao tolerancijom i pomirenjem pokušavaju da dobiju jeftine političke poene jašući na podelama koje sami fabrikuju“, napisao je Feđa, pa je dodao:

„Nadamo se da je vreme proglašavanja nacionalnih neprijatelja stvar prošlosti u Crnoj Gori, kao i ovi likovi koji upućuju takve apele. Sve najbolje celokupnom narodu Crne Gore, sa iskrenom željom da svi imaju bolju budućnost za svoje najmladje, bez da ih ovi likovi stalno vraćaju u prošlost.“

Podsetimo, članovi beogradskog benda prolazili su kroz sličnu situaciju u februaru 2020. godine. Naime, Beogradski sindikat je trebalo da učestvuje u tadašnjoj litiji i da nastupi pred učesnicima litije u Podgorici.

„Upravo smo vraćeni sa graničnog prelaza sa Crnom Gorom gde nam je zabranjen ulaz bez ikakvog objašnjenja i pismenog obaveštenja. Trebalo je sutra da nastupimo na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici, ali nažalost u tome smo sprečeni“, rekao je tada član čuvene grupe Feđa Dimović i dodao da je jedan član benda deportovan sa aerodroma u Podgorici.

Foto: Promo/Lovefest

Beogradski sindikat je 15. februara 2020. godine objavio pesmu „Sviće zora“ posvećenu događanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Na svom Jutjub kanalu članovi benda su napisali da je pesma snimljena „u znak zahvalnost braći i sestrama iz Crne Gore“, a upravo ta numera je postala nezvanična himna litija u ovoj zemlji.

BONUS VIDEO: Beogradski sindikat ne prekida koncert ni po kiši

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)